Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират

...
Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия организират
Коментари Харесай

В Ямбол ще се проведе литийно шествие с иконата на Свети Георги. Кога?

Община Ямбол и архиерейското наместничество на Ямболска духовна околия провеждат тържествено честване на 6 май, Гергьовден .

Утринната работа в храм „ Св. вмчк. Георги Победеносец “ ще стартира в о8:00 часа, а в 09:00 часа е началото на празничната Света литургия .

В 10:30 часа от двора на храм „ Св. вмчк. Георги Победоносец “ в квартал „ Каргон “ ще потегли обичайното литийно шествие, предвождано от Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий и икона с парченце от мощите на Свети Георги. То ще се движи по маршрут: храм „ Св. Георги “, ул. „ Св. Георги “, ул. „ Цар Петър “, ул. Ивайло “, ул. „ Атанас Кратунов “, ул. „ Атанас Кожухаров “.

По време на шествието за малко за придвижване на моторни транспортни средства ще бъдат затваряни улиците по маршрута , заради което насочваме зов към водачите да бъдат търпеливи или да избират други посоки.

Тази година Денят на храбростта и празника на Българската войска съответствува със Светлия понеделник след Възкресение Христово . По решение на служебния министър на защитата военните паради са анулирани в цялата страна, по тази причина за първи път празникът в Ямбол ще премине без присъединяване на ямболския гарнизон . По тази причина обичайният обред по издигането на националното знаме и военният церемониал в централната градска част на Ямбол се анулират, по отношение на решението на министъра.

За хора в потребност! Ще бъдат раздадени над 1000 безвъзмездни козунаци в Ямбол

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР