Микаела Шифрин завоюва 79-ата си победа за Световната купа, след

...
Микаела Шифрин завоюва 79-ата си победа за Световната купа, след
Коментари Харесай

Шифрин с втора победа за 24 часа в Земеринг

Микаела Шифрин завоюва 79-ата си победа за Световната купа, откакто победи и във втория великански слалом в Земеринг (Австрия). Американката изпревари с 0.10 секунди Лара Гут-Бехрами (Швейцария). Трета на подиума се подреди италианката Марта Басино, за която това е шесто следващо призово класиране в дисциплината. В борбата за подиума тя победи с едвам 0.03 секунди своята сънародничка Федерика Бриньоне, като двете приключиха на надлежно 0.47 и 0.50 от Шифрин.

Най-бърза във втория манш бе канадката Валери Грение, която съумя да завоюва седем позиции и да финишира пета през днешния ден.

Със своята пета победа от началото на сезона и втора за седмицата в Земеринг Шифрин усили задатъка си на върха в генералното класиране на 305 точки пред София Годжа (Италия), която пропуща стартовете в Австрия. Трета на 319 пункта от американката е някогашната носителка на огромния бистър глобус Влъхова.

В борбата за дребната международна купа в гигантския слалом отпред остава Басино, която води с 40 точки пред Шифрин. Трета е втората от през днешния ден Гут-Бехрами.

Програмата на Световната купа при дамите продължава на следващия ден със старт в дисциплината слалом, който ще се организира още веднъж в Земеринг. Това ще бъде и последното съревнование за алпийките за календарната 2022 година.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР