Миграцията от Кърджали, Хасково и Смолян държи горещ пазара на

...
Миграцията от Кърджали, Хасково и Смолян държи горещ пазара на
Коментари Харесай

Жилищата на зелено се продават като топъл хляб, ето цените

Миграцията от Кърджали, Хасково и Смолян държи " парещ " пазара на парцели под тепетата. Студентите от други наши градове и от чужбина също подвигат цените, настояват брокери под тепетата.

Силно изразената миграция към Пловдив визира съвсем цяла Югоизточна България: Хасково, Стара Загора, Сливен, Чирпан, Смолян, прибавя Анна Димитрова. В организацията й –„ Омега-А”, имат запитвания даже от Северна България, където обичайно бизнесът е в мъртвило. „ Така че е обикновено хората, идващи от там, да търсят занаят в Пловдив. Наблюдава се забавна миграция от столицата към Пловдив, а новата наклонност Home office също дава опция на хората да се пренасочат и да живеят по-спокойно под тепетата”, обобщава Димитрова.

Продажбите на зелено бележат пик

„ Явно имаме проблеми с паметта на купувача - факт е, че хората купуват на зелено и не се смущават от това да влагат свободните си средства в парцели. А такива в Пловдив могат да се намерят в обилие - цените в периферията на града са 700-800 евро/кв.м, в необятен център 1000-1100 евро/кв.м. Ако желаете да живеете в идеалния център на Пловдив обаче, пригответе към 2000 евро за квадрат”, предизвестява дамата.

Проблемът с пренаселването

също не е за подценяване. „ Въпросът обаче опира до това по какъв начин администрацията на града ще урегулира транспортните връзки и потоци, инфраструктурата и пренаселването, с цел да може този миграционен поток да бъде стихотворец, канализиран и да не пречи на естественото обитаване на града”, разяснява Анна Димитрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР