Мигрантският натиск по българо-турската граница не намалява. Ежедневно покрай близките

...
Мигрантският натиск по българо-турската граница не намалява. Ежедневно покрай близките
Коментари Харесай

Животът в пограничните села - местните хора ежедневно се натъкват на мигранти

Мигрантският напън по българо-турската граница не понижава. Ежедневно около околните до границата обитаеми места минават бежанци. Обикновено се движат на групи. Засичани са даже на километри от граничната вадичка.

Жителите на пограничната община Болярово съвсем всекидневно се срещат с мигранти, минали българо-турската граница. Казват, че към този момент са привикнали и не се тормозят. Мигрантите не са нападателни към тях. Село Камен връх се намира на към 30 километра по права линия от граничната вадичка. В селото живеят десетина индивида. Често се сблъскват с мигранти. Понякога даже им оказват помощ.

Георги Желязков, с. Камен връх: " То пътя е от тук. Няма от къде. От тука не престават към вътрешността, обаче то има много. Сега е студено, когато е по-топло на групички, само че не ни закачат ".

Мария Петрова, с. Камен връх: " Много постоянно сме давали сиренце да ги храним. Те доста гладни, гладни и студено, измръзнали. Просто ги съжаляваме от човешка позиция ".

Преди две седмица в село Стефан Караджово са хванати трима мигранти.

Стоян Стоянов, с. Стефан Караджово: " Едното момче беше ранено, тъй като крайници му беше превързан и двете момчета го носеха ".

Кольо Стоянов пасе стадо овце и кози. Казва, че е виждал мигранти единствено в колите на " Гранична полиция ".

Кольо Стоянов: " Така по гората не. Натоварени в колата - да, в ЗИЛ-а. Той е към " Гранична полиция ".

Някои от жителите на пограничните села считат, че разформироването на гранични войски е било неточност. Според тях охраняващите служители на реда и военослужещи не познават границата.

Слави Славов: " Тези хора не могат да охраняват границата. Ако желаят да я охраняват, могат да създадат всичко допустимо да ги спрат, тъй като те минават по избрани канали, на избрани места ".

В последно време мигрантите избират да се движат по черни пътища в гористите местности, с цел да доближат избрана точка. Следите им се виждат и с просто око. А съгласно хората от пограничната община потока от мигранти ще продължи, тъй като закона е демократичен към трафикантите.

Репортер: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР