Microsoft сключи партньорско споразумение с месинджъра Signal и добави в

...
Microsoft сключи партньорско споразумение с месинджъра Signal и добави в
Коментари Харесай

Skype вече разполага с end-to-end криптиране

Microsoft подписа партньорско съглашение с месинджъра Signal и добави в Skype изцяло end-to-end криптиране. Главната специфичност на това решение е, че криптираните данни се изпращат от едното компютърно устройство към друго, без да минават през посредник-сървър.
Сега се чака Skype да стане по-безопасен за другарство месинджър. Подобна система на отбрана употребяват всички известни месинджъри, в това число WhatsApp, Viber, Фейсбук Messenger, Telegram.

Функцията за предпазения чат се назовава Private Conversations , само че би трябвало да се има поради, че тя обгръща чата, обмена на файлове и аудио известия, само че не и аудио и видео позвъняванията, които също се криптират, само че не end-to-end.



В момента новата криптираща функционалност е налична единствено за тестовото приложение Skype Insider (версия 8.13.76.8) за операционните системи Windows, Mac, Linux, Android и iOS. В общоприетата версия на Skype, Private Conversations ще се появи по-късно. Защитеният канал може да се употребява единствено с консуматори, конфигурирали същата бета версия.

Криптирането на Private Conversations се базира на създаденият от некомерсиалната организация Open Whisper System отворен протокол Signal Protocol, който се употребява в месинджърите WhatsApp, Фейсбук Messenger и Гугъл Allo.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР