Microsoft (MSFT) може да затвори сделката за $69 милиарда за

...
Microsoft (MSFT) може да затвори сделката за $69 милиарда за
Коментари Харесай

Зелена светлина за сделката между Microsoft и Activision

Microsoft (MSFT) може да затвори договорката за $69 милиарда за придобиване на колоса за видеоигри Activision Blizzard.

Решението на Окръжния съд на Съединени американски щати за Северния окръг на Калифорния разчиства пътя на Microsoft да подписа договорка, която ще я трансформира в третия по величина издател на видеоигри в света, с надзор върху известни франчайзи като „ Call на Duty ”, “World of Warcraft ” и “Diablo ”.
-->
Microsoft може евентуално да завърши договорката с Activision в границите на няколко дни, преди договорния краен период от 18 юли, или страните могат взаимно да се стремят да удължат тази времева рамка.

Припомняме, че поглъщането на Activision Blizzard от Microsoft  претърпя тежък удар, откакто английският антитръстов контролен орган наложи несъгласие на най-голямата договорка в гейминг промишлеността. 

Органът за защита на конкуренцията и пазарите (CMA) съобщи, че опасенията му не могат да бъдат решени с ограничения като продажбата на блокбъстър заглавието Call of Duty или други решения, включващи обещания да се разреши на съперниците да оферират играта на своите платформи. 

Натискът върху Microsoft нарастваше, до момента в който лобираше вкъщи и в Европа, с цел да убеди наблюдаващите да изчистят договорката - едно от 30-те най-големи придобивания на всички времена. Заключенията на CMA станаха ясни преди решенията на Европейския съюз и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, които чакат чуване през лятото, откакто публично подадоха иск за несъгласие върху договорката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР