Методът Силва е създаден от психолога Хосе Силва, който твърди,

...
Методът Силва е създаден от психолога Хосе Силва, който твърди,
Коментари Харесай

Методът Силва – как да променим живота си

Методът Силва е основан от психолога Хосе Силва, който твърди, че посредством характерните техники всеки може да се научи на самолечение, превъзмогване на напрежението, неувереността и неприятните привички.

Силва е изследвал човешките качества сами да направляваме това което ни се случва посредством мисловна визуализация. След дългогодишна работа в тази сфера, той създава способ на релаксация, за който споделя, че може да реши проблеми от всевъзможен темперамент посредством препрограмиране на мозъка.

Психологът счита, че всеки човек още в най-ранна детска възраст е теоретичен да се разболява, защото постоянно му се повтарят изречения от вида Ако си намокриш краката, ще настинеш.

Това се приема от мозъчните неврони като директива и заповед, която наложително би трябвало да бъде изпълнена. Така след време предизвестието се трансформира в действителност и фактически се разболяваме.

Ако сме програмирани да мислим негативно, то ние се затваряме в скица на провали, несгоди, неприятно здраве. За да се промени животът ни, би трябвало да се препрограмираме – твърди Силва.

 Мозък

По метода Силва би трябвало да пресъздаваме това, което желаеме да ни се случи, на едно ментално равнище, наречено Алфа равнище. При това положение мозъчните талази са с по-ниска периодичност. Алфа равнището е естественото положение на човек преди да заспи и малко, откакто се разсъни.

Тогава дясното полукълбо на мозъка, отговарящо за емоционалността и творчеството, е най-активно и точно това е най-подходящият миг, в който да стартираме да мечтаем, представяйки си желанията в ярки картини.

Ключово за влизане в Алфа равнището е противоположното преброяване. В началото е добре да броите от 100 към 1 и то заран, откакто сте се събудили и сте изцяло спокойни.

10 сутрини би трябвало да броите от 100 към 1, по-късно 10 сутрини от 50 към 1, 10 сутрини от 25 към 1, 10 сутрини от 10 към 1, след което сеансите ще са изцяло задоволителни и до Алфа равнището ще достигате и като броите на назад от 5 към 1.

Достигайки характерното положение, започнете да си представяте мечтания от вас живот до най-малките елементи.

В своята процедура Силва споделя, че по този метод са се излекували хора, заболели от рак, които са си представяли по какъв начин побеждават тумора и с времето той става все по-малък, до момента в който не изчезне изцяло.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР