Местните избори за нас този път са екзистенциални.Това каза пред

...
Местните избори за нас този път са екзистенциални.Това каза пред
Коментари Харесай

Крум Зарков: Местните избори този път са екзистенциални за БСП

" Местните избори за нас този път са екзистенциални ".

Това сподели пред БНР депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, който стартира обиколка в страната дружно със Станислав Владимиров и Петър Витанов.

По думите му Българска социалистическа партия би трябвало да резервира кметските места и да разшири въздействието си в локалната власт.

" Хората ни подлагат на критика за това, че изплуват вътрешните спорове в партията, че преди избори Българска социалистическа партия не съумява да отбрани своя същински ляв смисъл ".

Зарков  дефинира като погрешно предлагането на Българска социалистическа партия за връщане към хартиените бюлетини паралелно с машинното гласоподаване и разяснява:

" Трябва да спрем да променяме изборните правила веки път.... Решението в дребните секции да се гласоподава с хартиени бюлетини, а в огромните - машинно - е вярно и би трябвало да се резервира ". 

По думите на депутат  появяването на плаващи болшинства в Народното събрание при последните гласувания не е добър знак.

" Имаме потребност да възстановим връзката и доверието в обединението.  Надявам се да не се ръководи с плаващи болшинства , а посредством ясно изразено ценностно болшинство, основано да възвърне правовия ред в страната ".

Според Крум Зарков закриването на профилираното правораздаване е законно и дефинитивно .

" Висш съдебен съвет търси от 9 кладенеца вода, с цел да завоюва още седмица, две, три. За какво им е това ", по този начин депутатът от Българска социалистическа партия разяснява почналата процедура за разглеждане на настояването на министъра на правораздаването искане за премахване на Иван Гешев от поста основен прокурор. 

Той изрече подозрение, че Висш съдебен съвет ще стигне до решение за оставка на Гешев.

Интервюто на Снежана Иванова с Крум Зарков в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР