Местни червени игри изправиха на нокти БСП часове преди края

...
Местни червени игри изправиха на нокти БСП часове преди края
Коментари Харесай

Местни игри клатят БСП в Пиринско

Местни червени игри изправиха на нокти Българска социалистическа партия часове преди края на регистрацията за вота. Листата на общинските им съветници в последния миг се пренаписва поради Злата Ризова от групата на „ Народен съюз ”, която локалните водачи на Българска социалистическа партия уговорили да влезе в алената листа, само че не и дали обещаното второ място, написа Струма.бг. Причината за изпадането й от челните позиции било недоволството на съветничката от Българска социалистическа партия Гергана Янчева, която с право се възмутила по какъв начин в локалния парламент години наред изнасяла цялата борба против сегашния кмет Аганас Камбитов, а останала на опашката на листата поради Ризова.

 

Дамската борба сътвори голям проблем на локалната организация, която за пръв път в историята си тя не съумява да изпълни листата с 41 кандидат-съветници. Става в миг, когато столетницата реши да нападна града с самостоятелна кандидатура – предприемачът Румен Томов. И идва дюшеш за ГЕРБ, които след тежки месеци на вътрешнопартийни борби, в този момент сплотяват старания против главния си конкурент.

 

На инфарктен пленум на общинското управление директно преди празниците, Янчева получила четвъртото място, а Ризова, като съдружен сътрудник, шестото.

Така дамата от „ Народен съюз ” скъсала съдружния контракт и отишла в друга коалиция, само че още не е ясно коя е тя.

 

В крайния вид, листата на Българска социалистическа партия за Благоевград се оглавява от общинския ръководител Любен Милев – някогашен служител на реда и извънредно приближен човек на екскмета на Благоевград Костадин Паскалев. Втора след него е юрист Мария Стойнева, която преди 2 година бе спрягана за общински ръководител на Българска социалистическа партия в Благоевград. Трети е някогашният ръководител на Българска социалистическа партия – Благоевград доктор Владимир Пандев,  който подаде оставка от партийния пост преди 4 години откакто не получи номинация за кандидат-кмет.

 

Още по-голямо е разтърсването в алената организация за Сандански, където локалния водач Снежана Стоянова също се обиди, че не получи номинация и отхвърли да работи за определения от „ Позитано ” претендент – Младен Тимчев. Нещо повече, тя  обяви, че дружно с по-голямата част от БСП- организацията става част от обединението РЗС- Воля – Атака. Решението й даде крила на Яне Янев, който отново се размечта за победа, понижи възможностите за племенника на някогашния кмет  да вземе града и наля гласове на настоящия градоначалник Котев,  който до последно не бе сигурен дали Изпълнителната комисия ще му вдигне номинацията. Решението в негова изгода към този момент излезе, а локалните боричкания в Българска социалистическа партия в града са следващото доказателство, че множеството централи на партиите към този момент не владеят организациите по места и изненадите на изборите занапред престоят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР