Месопреработващото предприятие Пилко - Разград, инвестира 3.909 млн. лв. в

...
Месопреработващото предприятие Пилко - Разград, инвестира 3.909 млн. лв. в
Коментари Харесай

Пилко - Разград, инвестира 3.9 млн. лв. в модернизиране и изграждане на фотоволтаици

Месопреработващото дружество " Пилко " - Разград, влага 3.909 млн. лева в замяна на индустриално съоръжение и създаване на фотоволтаични централи. Половината от сумата е дотация по линия на Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година Проектът ще завърши в средата на 2025 година, оповестиха от компанията за " Капитал ".
Част от дълготрайна стратегия
Инвестицията е част от дълготрайна фирмена стратегия за възобновяване на индустриалния развой със последващо потомство технологии и потребление на ВЕИ за лични потребности. Подмяната на оборудването е обвързвана напълно с рационализация, спомагателна цифровизация и нови решения за процеси, които към този момент са автоматизирани. " Очакваме въвеждането на тези нови технологии да ни направи по-гъвкави и по-добре проведени, да подобрим планирането си и повишим успеваемостта на систематизиране на продуктите по другите канали за реализация ", разясниха от " Пилко " за " Капитал ".

Фотоволтаикът от 547 kWp е към този момент построен и е ситуиран върху покривите на две от постройките в птицекланичния комплекс в Разград. Предстои строителство на втора апаратура, която ще е с по-малка мощ. Всички слънчеви панели, които компанията построява, са за лични потребности, като упованията са в пик на произвеждане те да задоволяват 10% от потреблението на ел.енергия.

" Пилко " извършва капиталова стратегия от начало 2020 година, която е с общ бюджет 30 милиона евро. Компанията към този момент обнови технологиите си в люпилнята и фермите за развъждане на птици, прецизираха от сдружението за " Капитал ".
Реклама Очаквания за 2024
" Пилко " ЕООД е част от " Амета Холдинг " - владеене на един от най-големите производители на пилешко в Европа - немската PHW. Българската група включва фуражен цех, птицеферми, люпилни, преработвателно дружество, прави търговия със зърно и с пилешко месо с марката " Лудогорско пиле ". Компанията продава в страната, както и в Гърция, Румъния, Италия, Северна Македония, Кипър, Косово, Албания, Германия и Централна Европа, и е интернационален снабдител на KFC.

" През 2024 чакаме да поддържаме и развиваме българския пазар, който е най-значимият за нас, само че и да разтеглим наличието си в страни, които дават опция за реализация на характерни артикули с добавена стойност. Фокусираме се върху пазари и сегменти, които дават по-добри благоприятни условия за дълготрайни корпоративни съдействия, ползотворни и за клиентите, и за нас. Основната задача е да запазим предвидимостта за нашите артикули и да осигурим непоклатимост за всички участници във веригата на доставки ", ообобщиха от " Пилко " за " Капитал ".

Според Търговския указател за 2022 година " Пилко " регистрира 250.841 млн. лева доходи от продажби (32% растеж по отношение на 2021) и 12.331 млн. лева облага (1.916 млн. лева за 2021). Очакваният растеж на оборота за 2023 е 4.5%.
Реклама Свързани публикации Най-големите производители на храни и питиета: Звезди от слънчоглед (нова таблица) 16 ноември 2023, 14:00 Най-големите компании за храни и питиета: Олио в парадайса 15 август 2022, 09:00 Най-големите компании за храни и питиета: Слънчогледови милиарди 30 август 2021, 12:47 Комисия за защита на конкуренцията позволи на немската PHW да купи част от " Лудогорско пиле " 26 март 2015, 17:59 Германската договорка на " Лудогорско пиле " 27 февруари 2015, 17:27
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР