Месеци след като напусна Белия дом, бившият президент Доналд Тръмп

...
Месеци след като напусна Белия дом, бившият президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп се връща на Уолстрийт

Месеци откакто напусна Белия дом, някогашният президент Доналд Тръмп стартира да възнамерява завръщането си на Уолстрийт. Това завръщане, забавяно с години от регулаторни и правни спънки, в този момент е напът да стане действителност - и може да му донесе цяло положение.    Регулаторните органи на Съединени американски щати най-сетне дадоха зелена светлина на противоречивото обединение сред притежателя на Truth Social Trump Media & Technology Group и " компания с празен чек ” (компания за придобиване със специфична цел). Благословията на Комисията по скъпите бумаги и тържищата отстранява последното огромно затруднение, което спъваше договорката.    Сливането, в случай че бъде утвърдено от акционерите, ще проправи пътя на Trump Media да се трансформира в обществено търгувана компания, в която Тръмп ще има преобладаващ дял, който може да коства милиарди.    Digital World Acquisition Corp., въпросната компания с празен чек, разгласи, че в сряда Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища е подписала пълномощното за сливането. Датата за гласоподаване от страна на акционерите ще бъде избрана до петък.   

" Наистина наподобява, че тази договорка ще стигне до финала - след повече от две години отсрочване ", споделя пред CNN Джей Ритър, професор по финанси в University of Florida. 
Делът на Тръмп може да коства 4 милиарда долара    Акциите на Digital World, сдружение със специфична цел за придобиване, или SPAC, нарастнаха с 15% след решението. Акциите на компанията съвсем се утроиха през тази година, подхранвани от политическия триумф на Тръмп във вътрешните републикански избори за президентска кандидатура, а в този момент и от напредъка на сливането. Според оценките на Ритър сливането би могло да проправи пътя за вливане на към 270 млн. $ в Trump Media, като средствата на компанията биха могли да подтикват растежа на Truth Social.     Тръмп ще заеме преобладаваща позиция в новосъздадената компания, притежавайки към 79 млн. акции, съгласно новите документи на Комисията по скъпите бумаги и тържищата. Делът на някогашния президент се прави оценка на 4 милиарда $ въз основа на настоящата цена на акциите на Digital World от към 50 $.    Разбира се, както отбелязва Ритър, за Тръмп ще бъде доста мъчно да трансформира това благосъстояние на хартия в действителни пари. Не единствено че той ще бъде обект на интервал на блокиране, който ще попречи на него и на други вътрешни лица да продават до шест месеца след сливането, само че и ориста на новата компания ще бъде тясно обвързвана с тази на някогашния президент. Това може да затрудни продажбата даже след приключването на интервала на блокиране.   

“Има съществени въпроси по отношение на високата оценка, която се слага на тази медийна компания. Тя е изцяло отделена от фундаменталната ѝ стойност ", споделя Ритър. 
Цената на акциите на Digital World дават на компанията пазарна капитализация от към 8 милиарда, което съгласно Ритер е “безумно ”. Новите документи на Комисията по скъпите бумаги и тържищата демонстрират, че приходите на Trump Media през третото тримесечие възлизат на едвам 1,1 млн. $. Дружеството регистрира загуба от 26 млн. $.    Откакто сливането беше препоръчано за първи път през октомври 2021 година, към договорката се въртят правни, регулаторни и финансови въпроси.     Предстоящо гласоподаване на акционерите    Изпълнителните шефове на Trump Media към този момент се любуват на зелената светлина от SEC.    " Truth Social беше основана, с цел да служи като несъмнено пристанище за свободното изложение и да върне гласа на хората ", декларира основният изпълнителен шеф на Trump Media Девин Нунес, някогашен конгресмен от Републиканската партия. " Занапред се стремим да ускорим работата си по построяването на автомагистрала на свободното слово отвън задушаващата хватка на огромните софтуерни компании. "    

Ерик Суидър, основен изпълнителен шеф на Digital World, дефинира утвърждението на SEC като " значим стадий " и декларира, че ръководителите са " извънредно горди от стъпките, които направихме за напредъка " на сливането. 
Едно от последните трудности пред договорката е акционерите на Digital World да одобрят сливането при идно гласоподаване. Те обаче имат голям тласък да го създадат, защото в случай че то се провали, компанията с празен чек ще би трябвало да се ликвидира. Това ще остави на акционерите единствено 10 $ на акция, спрямо 50 $ през днешния ден.    " Всеки, който има акции и гласоподава срещу сливането, е вманиачен ", споделя Ритър и прибавя, че “от друга страна, бих могъл да настоявам, че всеки, който държи акции на DWAC, е вманиачен ", защото приходите ѝ са дребни, а пазарната оценка доста висока.     Матю Тътъл, основен изпълнителен шеф на Tuttle Capital Management, на собствен ред показва, че не е сюрпризиран от възходите и паденията към това обединение. По думите му отсега нататък цената на акциите на Trump Media ще зависи от това по какъв начин ще се развие всичко персонално за Тръмп - от правните му проблеми до евентуалното му завръщане в Белия дом. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР