Месец след като Русия нападна Украйна евродепутатите единодушно осъдиха бруталното

...
Месец след като Русия нападна Украйна евродепутатите единодушно осъдиха бруталното
Коментари Харесай

ЕП единодушно осъди руското нашествие в Украйна

Месец откакто Русия атакува Украйна евродепутатите единомислещо осъдиха бруталното настъпление и приканиха Европейски Съюз да наложи спомагателни наказания против Москва и да отбрани европейската стопанска система, заяви пресслужбата на Европарламента.

В пленарен спор с ръководителите Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен по отношение на неофициалната среща на върха във Версай (10-11 март) и идния Европейски съвет (24-25 март), членовете на Екологичен потенциал похвалиха страните членки на Европейски Съюз за бързата им реакция при приемането на невиждани наказания против Русия директно след нападението. Те приветстваха и метода, по който бяха посрещнати милионите бежанци, бягащи от войната в Украйна.

„ Русия е виновна за тази война “, акцентира ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, като осъди гибелта, разрухата и страданията, породени на украинския народ и неговите градове. Мишел увери евродепутатите, че няма да има безотговорност за лицата, виновни за военните закононарушения, и даде висока оценка на интернационалната коалиция, която се е обединила с „ общата цел да победи Владимир Путин “.

С оглед на мира и просперитета като съществена цел, Европейски Съюз би трябвало да понижи енергийната си взаимозависимост, да усъвършенства архитектурата си за сигурност и да укрепи основите на стопанската система си, заключи той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР