Мерките за намаляване на цените на храните, обявени от служебния

...
Мерките за намаляване на цените на храните, обявени от служебния
Коментари Харесай

Нинова настоява за таван на цените на храните

Мерките за понижаване на цените на храните, оповестени от служебния кабинет, няма да свършат работа. Решението е таван на цените на продуктите от потребителската кошница, написа във Фейсбук профила си водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" В цената да се включат разноски за произвеждане, превоз и 10% облага. Всичко друго от горната страна е далавера. Спекулата не се бори с информативен уебсайт, а със здрава ръка. Вижте какво направи гръцкото държавно управление. Сложи таван на цените по описания нагоре метод. Който ги наруши, му се лишава лиценза и разрешителните за произвеждане и търговия. Резултатът там е налице ", показва тя.

Искането на Корнелия Нинова идва на фона на оповестените ограничения от служебния министър председател Гълъб Донев, който преди ден настоя, че ще се вкара всекидневен механизъм за наблюдаване и надзор по цялата верига на доставките от производителя до щандовете в магазина.


" Разликата сред цени от производителя, търговеца и до щанда е до 30 % ", пресметна той.

Донев обаче увери, че няма да има интервенция в свободния пазар и няма да се нарушават разпоредбите за свободна конкуренция и почтени търговски практики.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР