Мерките, свързани с пандемията, и Брекзит несъмнено доведоха до увеличаване

...
Мерките, свързани с пандемията, и Брекзит несъмнено доведоха до увеличаване
Коментари Харесай

Нови предизвикателства пред този сектор в Европа

Мерките, свързани с пандемията, и Брекзит безспорно доведоха до увеличение на сложността на превоза на дълги дистанции. От друга страна, доставките " последна миля " получиха голям подтик, който ще продължи оттатък актуалната рецесия.

" През първите няколко седмици през януари тази година станахме очевидци на видим спад на транзакциите, осъществени от камиони, преминаващи през канала. Ситуацията се стабилизира малко по-късно, само че остава административна тежест, в това число процедури за митническо освобождение и възобновяване на налози на книжен притежател ", споделя Мартин Воханка шефът на Eurowag. Пандемията удостовери също по този начин, че главните трендове в логистиката през идващите години ще се съсредоточат върху дигитализацията и екологосъобразната подвижност. Кипящата електронна търговия основава напън за по-бърза и по-рентабилна доставка. А общественото търсене на устойчиви решения не е намаляло, в противен случай.

Европа от ден на ден се въздържа от изкопаеми горива и вместо това изследва различни енергийни източници. Това е мощно обвързвано с Европейския зелен търговски механизъм, в който Европейски Съюз си слага за цел да стане първият в света безпристрастен във връзка с климата континент до 2050 година Стратегията планува понижаване на излъчванията от превоза с 90 %; това следва да се реализира значително посредством прекосяване към различни горива.

При транспорти на дълги дистанции втечненият природен газ (LNG) и в дълготраен проект водородът наподобяват най-обещаващата и жизнеспособна опция на дизеловото гориво. За градската логистика сигурно решението са акумулаторни електрически транспортни средства.

" Процентът на транспортните средства, захранвани от различни задвижващи системи в нашите автопаркове, остава непретенциозен спрямо обичайните мотори, само че считаме, че делът ще се промени доста през идващите 2-3 години ", споделя Воханка. В момента в Европа има 387 бензиностанции с полутечен природен газ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР