Mercedes-Benz заяви, че предвид новата реалност, очаква силно търсене на

...
Mercedes-Benz заяви, че предвид новата реалност, очаква силно търсене на
Коментари Харесай

Внимание: Mercedes-ите поскъпват драстично

Mercedes-Benz съобщи, че поради новата действителност, чака мощно търсене на коли от висок клас, а с цел да бъдат създадени първокласните коли на марката ще се наложи смяна в ценовата политика. Така компанията ще компенсира възходящите разноски за първични материали и превоз. И макар много по-високите цени, от Mercedes предвиждат нарастване на доставките, само че откакто дефицитът на чипове намалее.

Стратегията за високи цени на немския авто производител частично се основава на неналичието на първокласни артикули. " Mercedes можеше да продаде повече транспортни средства през първото тримесечие на годината, без да натиска цените надолу, в случай че не беше неналичието на чипове ", съобщи основният финансов шеф Харалд Вилхелм.

" По отношение на желанието на богатите хора да харчат парите си за изключителни артикули, като нашите, бих споделил, че няма преграда, няма ограничаване “, сподели още Вилхелм по време на конференция за резултатите от първото тримесечие.

Данните сочат, че немският производител на премиум коли отбелязва растеж на облагата преди лихви и налози, достигайки до 5.2 милиарда евро за тримесечието, с марж от 16.4% в подразделението леки коли.

Финансовият шеф удостовери насоките на марката за годината, само че предизвести, че ескалацията на войната в Украйна може да удари производството, както то може да бъде забавено и от удължаването на блокирането поради Covid-19 в Китай.

Попитан дали прекъсването на доставките на газ от страна на Русия за Полша и България ще засегне производството в заводите на марката, Вилхелм съобщи, че автомобилният производител към момента не е вижда никакво влияние, само че работи по способи за понижаване на потреблението на газ.

" Мога да кажа, поради вчерашните вести във връзка с прекъсването на доставките на газ за Полша, а също и за България, че няма ясни последици за нашите фабрики в Германия, Палша и Унгария ", сподели Вилхелм.

" Въпреки че заводите в Германия покриват потребностите си от електрическа енергия посредством възобновими енергийни източници, те остават подвластни от газ, по-специално за отопление на индустриални халета и работа в цехове за боядисване ", добави специалистът.

" Работим върху това по какъв начин да понижим търсенето на газ, само че също по този начин и върху промяната на енергийния източник допустимо най-бързо. Рязкото прекъсване би имало влияние върху промишлената страна ", приключи той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР