Mercedes-Benz Trucks разкри интересни подробности около проведен от компанията тест

...
Mercedes-Benz Trucks разкри интересни подробности около проведен от компанията тест
Коментари Харесай

Прототип на електрическия влекач Mercedes eActros 600 измина 530 километра без зареждане

Mercedes-Benz Trucks разкри забавни детайлности към извършен от компанията тест с прототипна версия на напълно новия и 100% електрически собствен влекач eActros 600.

Електрическата машина е била натоварена до 40 тона и с нея е било подхванато пътешестване през Алпите от Щутгарт до Южен Тирол, по време на което влекачът е бил подложен на съществени натоварвания, свързани с тежки изкачвания и спускания.

От Mercedes-Benz Trucks споделят, че макар предизвикателния профил на маршрута, прототипът на eActros 600 го е покрил без нужда от в допълнение дозареждане, изминавайки 530 километра с един заряд на интегрираният си батериен модул. След презареждането му, влекачът е минал назад по същия маршрут, покривайки общо над 1000 километра.

Световната премиера на Mercedes-Benz eActros 600 ще се състои на 10 октомври, а серийното произвеждане на електрическия влекач е планувано да стартира през идната година.

eActros 600 ще разполага с батериен модул с потенциал от над 600 kW и ще бъде изпълнен с два електромотора с мощ от 545 конски сили (780 пикова мощност).
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР