Mercedes-Benz, които са част от концерна Daimler, започва да реорганизира

...
Mercedes-Benz, които са част от концерна Daimler, започва да реорганизира
Коментари Харесай

Mercedes-Benz обединява AMG, Maybach и G-Klasse

Mercedes-Benz, които са част от концерна Daimler, стартира да реорганизира активността си, което ще докара до някои забавни промени в структурата на компанията. По-конкретно германците плануват унифициране на създаването на някои специфични модели на марката.

Сред тях са артикули от подразделението Mercedes-AMG, което е дъщерно сдружение на компанията от 1999 година То създава спортни версии на съществуващи модели на марката от разнообразни класове и сегменти, в това число да вземем за пример комбито Mercedes-AMG E 63 S с мотор V8 с мощ 612 к.с.

В допълнение към Mercedes-AMG има и Mercedes-Maybach, също дъщерно сдружение на марката, предлагащо първокласни модели, даже по-престижни от Mercedes-Benz. Гамата му включва единствено GLS и S-Klasse, които имат за цел да се конкурират с коли, като Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga за GLS и Bentley Flying Spur или Rolls-Royce Ghost за S-Klasse.

Третият значим детайл за компанията е Mercedes G-Klasse, малко по-различно транспортно средство от цялата линия на Mercedes, което предлага невероятни офроуд благоприятни условия. Сега неговото развиване ще бъде комбинирано с AMG и Maybach, макар че техните модели имат напълно друга философска позиция.

Mercedes се стреми да резервира изключителността на всеки модел, като в същото време усилва синергията и шерването на технологии, с цел да понижи разноските. Идеята за реорганизацията е на шефа на Daimler Оле Калениус, а осъществяването на проекта ще докара и до съкращения на личния състав.

Новият началник на Mercedes-AMG, Филип Шимер, ще дава отговор за ръководството на новата организация. Компанията обаче няма да получи самостоятелност и ще остане под шапката на Mercedes-Benz и Daimler.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР