Mercedes-Benz B-Klasse ще изчезне от моделната гама на немската компания

...
Mercedes-Benz B-Klasse ще изчезне от моделната гама на немската компания
Коментари Харесай

Mercedes пенсионира един от масовите си модели

Mercedes-Benz B-Klasse ще изчезне от моделната гама на немската компания през 2025 година, оповестява испанското издание Motor.es. Причината за пенсионирането на модела е явна - в бъдеще търсенето на сходни коли вид миниван ще спадне още повече, а евентуалните купувачи от ден на ден ще стартират да минават към компактни кросоувъри.

Например, такива като Mercedes-Benz GLA или GLB (най-новият модел, апропо, може да има три реда седалки). Припомняме, че първото потомство на B-класата с показател W245 влезе в продажба през 2005 година Този модел е издигнат на същата платформа като A-Klasse, само че е позициониран едно ходило по-нагоре.

Първото потомство на автомобила имаше предно предаване, само че при модела от второ потомство се появи трансмисия със задвижване на всички колела като алтернатива. Mercedes-Benz B-Klasse се радва на интерес и измежду българските клиентr на пазара за използвани коли.

Кратка информация в най-големия авто уебсайт у нас демонстрира, че все още у нас се оферират от Mercedes B-Klasse във всичките ѝ поколения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР