Менталната аритметика активира мозъка вследствие на едновременна работа на двете

...
Менталната аритметика активира мозъка вследствие на едновременна работа на двете
Коментари Харесай

Менталната аритметика отключва гениалността

Менталната аритметика задейства мозъка в резултат на едновременна работа на двете полукълба при броене, прецизираха от интернационалния бранд SmartyKids. Иде тирада за едни от най-популярните и новаторски способи за развиване на децата. Менталната аритметика стана известна у нас през последните две години, само че в международен мащаб от дълго време е измежду желаните детски курсове, разрастващи мозъка.

Методистите на SmartyKids вкараха тази система и в България, като към този момент работят и над разнообразни курсове за деца. Един от тях е методика за хармонично развиване на дребните благодарение на специфични извършения с античното китайско сметало " абакус " и процедура за по-бързо устно броене. Благодарение на първия курс - менталната аритметика, по време на занятията у детето протича значимо за неговото развиване активиране на мозъка, в резултат на едновременна работа на двете полукълба при броене. Въведен е и курс SmartyЧетене - за бързо (скоростно) четене за деца от 7 до 12 години, още веднъж по авторска методика.

Благодарение на обстоятелството, че менталната аритметика задейства и развива и двете полукълба на мозъка, тя спомага да се усъвършенства паметта (краткосрочна, дълготрайна и фотографска), да се образува логическо мислене и децата да се научат да се концентрират елементарно. А античното китайско сметало оказва помощ на детето да усъвършенства фината си моторика.

За да бъде образованието забавно, педагозите от развиващия център редуват интелектуалното натоварване с интерактивни занимания и преносими игри. За задачата специалистите приспособиха класическата методика за бързо броене с " абакус " и включиха в занятията системи за поощрения и геймификация - игрови и спортен детайл към сериозната стратегия на образование.

Така децата се срещат със Смарти. В началото героят отива на галактическа задача, с цел да избави причудливите си другари от надвиснала заплаха. Всяко равнище има напълно друга приключенска конюнктура. Децата минават през разнородни провокации, които са свързани в общ сюжети, а на края получават документ от компанията.

Програмата за 24-месечно образование по ментална аритметика е създадена за деца от 4 до 12 години и е разграничена на модули. За най-малките занятията протичат два пъти седмично, а за огромните - един път седмично, с двойна дълготрайност.

Важен детайл за оптимални триумфи е " тренажорът " - специфична стратегия, която разрешава децата да се упражняват отвън центъра и да усъвършенстват опциите си.

Какви умения развива менталната аритметика в децата, можете да видите тук:
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР