Менопаузата е време на промяна, когато става въпрос за настроението,

...
Менопаузата е време на промяна, когато става въпрос за настроението,
Коментари Харесай

7 суперзвезди говорят открито за менопаузата

Менопаузата е време на смяна, когато става въпрос за настроението, хормоните, мозъка и тялото на дамата. Настъпва 12 месеца след последната менструация, когато навлезете в 50-те си години.

Скорошно изследване открило, че 73% от дамите не лекуват признаците на менопаузата, в това число горещите талази, проблемите със съня и нощното изпотяване. И макар че менопаузата е натурален стадий, през който всички дами са минали или ще преминат в бъдеще, към момента има доста табута по тематиката. За благополучие, много известни дами нарушават мълчанието, с цел да хвърлят светлина върху този интервал от живота, написа iwoman.bg. Ето кои са те.

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли твърди, че е огромна късметлийка, що се отнася до менопаузата. Тя се усеща по-стара, само че и в мир с напредването на възрастта, казвайки: „ Всъщност обичам да съм в менопауза. Не желая още веднъж да бъда млада. ”

Актрисата мина през злополучна поредност от събития, които я накараха да навлезе по-рано в менопауза, само че все пак продължава да остава положителна: „ Чувствам се спокойна, не тъй като съм мощна, а тъй като това е част от живота “. Нейната храброст потвърждава, че вашето мислене в действителност е един от най-важните фактори за водене на здравословен, пълностоен живот.

Памела Андерсън

Памела Андерсън се е чувствала доста прочувствена и самотна по време на менопаузата. Промените, през които е трябвало да премине физически и душевен, дефинира като „ доста поетични, доста мрачни, само че и спокойни “. Майка ѝ също е претърпяла доста тежко нейната менопауза.

Наоми Уотс

53-годишната актриса означи, че прекосяването през менопаузата не би трябвало да бъде мрачен и уединен път. Тя написа:

„ Да остарееш е привилегия и време да се усещаме горди от опита си – да се усещаме овластени, без да се извиняваме. Мисля, че е вълнуващо да си част от поколението, правещо измененията. Няма да минавам през това сама. “

Опра Уинфри

68-годишната телевизионна звезда и бизнесмен приказва искрено за предизвикателния си опит с менопаузата на личния си уеб страница. Тя разкри:

„ В продължение на две години не спах добре. Отидох на обзор при кардиолог. Изписа ми медикаменти. Носех сърдечен екран в продължение на седмици. До този миг в живота ми не си припомням нито един сериозен диалог с друга жена за това какво да чакам от менопаузата. “

Гуинет Полтроу

49-годишната актриса и бизнесдама счита, че не би трябвало да се плашим от думата менопауза. Тя показа на страницата на нейната уелнес компания GOOP, че:

„ Менопаузата получава в действителност неприятна популярност и се нуждае от малко ребрандиране. Не мисля в нашето общество имаме образец за амбициозна, сполучлива и мощна жена в менопауза. “

Синтия Никсън

56-годишната актриса и активистка счита достигането на менопаузата за позитивно събитие:

„ За мен не е имало горест, тъй като в никакъв случай не съм считала, че щом навършиш 50, с теб е свършено. Свободата, която идва от това, че към този момент не си плодовита, е голяма. “

Ким Катрал

65-годишната актриса счита тази фаза за естествена, както всеки различен стадий от живота. Тя означи:

„ Не мисля, че е срамно. Това е толкоз естествено, едвам имаш дете - това е част от живота. Физически, това е част от метода, по който сме основани - хормонално по този начин сме устроени. Химически по този начин работим''.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР