Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се обърна към своя колега

...
Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се обърна към своя колега
Коментари Харесай

Моуриньо: Да си треньор на Челси е лесно

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо се обърна към своя сътрудник Томас Тухел, който преди седмица пое Челси и му сподели, че не е толкоз мъчно да си в ролята на треньор на „ Стамфорд Бридж “. Моуриньо изрази любопитна позиция в случай, че той самият два пъти е уволняван като управител на Челси.

" Не мисля, че е доста мъчно да си треньор на Челси, тъй като аз станах първенец там три пъти, Карло Анчелоти стана първенец, Антонио Конте също. Кой различен? Не може да бъде доста, доста мъчно, тъй като на „ Стамфорд Бридж “ се печелят трофеи. Вярвам, че Челси постоянно има страхотни играчи и страховит тим. Добрите треньори са щастливи да работят с този вид клубове и с играчи, които ви дават доста добра опция да бъдете сполучливи и да печелите трофеи “, разяснява Моуриньо.

" Разбира се, треньорът се нуждае от време и непоклатимост и е доста хубаво да усети непоклатимост. Не споделям, че стабилността ви оказва помощ да заспите, споделям, че стабилността ви дава друг метод на мислене и вие не мислите единствено за днешния ден, само че мислите и за утрешния, а и за бъдещето. Така стоят нещата. Това е клубът на господин Абрамович и би трябвало да разберете, че той зависи от него. В моя случай бях там в два разнообразни интервала и бях първенец в два разнообразни интервала. Много се веселя, че бях там преди и имах тази опция “, добави португалецът.

Моуриньо призна, че пейзажът във Висшата лига е друг от този, когато той за пръв път стъпи на „ Стамфорд Бридж “ преди шестнадесет години и половина.

„ Когато дойдох за първи път, Челси се бореше за купата с Арсенал и Манчестър Юнайтед. Челси се опитваше да се трансформира от клуб с необикновен финансов капацитет в първенец на Висшата лига. По това време Висшата лига беше доста английска от позиция на стила на играчите и тимовете. Тогава можеше да се съсредоточиш върху битката за купата, тъй като в нея бяха забъркани три клуба и имаше бездна по отношение на останалите. Сега разликата е, че в борбата са забъркани Манчестър Сити, Ливърпул, само че и няма такава бездна от останалите. Разликите са доста, доста дребни. Отборите, които се борят да оцелеят във Висшата лига са качествени и могат да победят всеки. Конкуренцията във Висшата лига е невероятна “, сподели още Жозе Моуриньо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР