Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкритикува задочно колегата си начело

...
Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо разкритикува задочно колегата си начело
Коментари Харесай

Моуриньо нападна Клоп след поражение на "Анфилд"

Мениджърът на " Тотнъм " Жозе Моуриньо разкритикува задочно сътрудника си отпред на " Ливърпул " Юрген Клоп след директния конфликт сред водачите в британското футболно състезание. Воденият от португалеца лондонски отбор загуби с 1:2 при гостуването си на " Анфилд " късно нощес и отстъпи върха на първенците, с които до момента делеше първата позиция при по-добра голова разлика.

В началото на дуела мърсисайдци постановиха тотална преса и откриха резултата в 26-ата мин. след изстрел на Мохамед Салах и рикошет в краката на двама бранители на " шпорите ". Въпреки цялостното превъзходство на домакините лондончани съумяха да изравнят единствено 7 мин. по-късно при скоростна офанзива, приключена невъзмутимо от Сон Хюнг-мин, за който обаче останаха подозрения, че е бил в засада, макар че ВАР не я засече.

Това и няколко други противоречиви отсъждания провокираха гнева на Клоп и темпераментният немец постоянно реагираше остро край тъчлинията до самия завършек на мача, когато пристигна и победният гол. Отбеляза го с глава Роберто Фирмино след центриране от ъглов удар в 90-ата мин. Преди това в заключителния четвърт час и двата отбора уцелиха по един път греда - Стивън Бергвайн за " Тотнъм " и Садио Мане за " Ливърпул ".

" Играхме за победа, не за точка - акцентира Моуриньо. - Равенството щеше да е заслужено, а този резултат е извънредно недостоен. Но това е футболът. Трябваше да направя насилствени промени, с цел да предпазя някои от футболистите, тъй като освен това напрежение, на което бяха изложени съдиите от хората край тъчлинията, се притеснявах от ненужни картони. Няма да давам оценки на държанието на сътрудниците си. "

Непосредствено след последния съдийски сигнал португалецът отиде при Клоп и двамата размениха няколко по-разпалени реплики, след което германецът потупа по гърба своя сътрудник и двамата се насочиха умерено към съблекалните.

" Нищо съществено. Той към този момент сподели, каквото имаше да споделя, тъй че няма да го дублирам. Няма свада - показа треньорът на " Ливърпул ", след което проучва самия мач. - Добра игра против едно контраатакуващо чудовище. Да, те означиха гол, имаха и още два шанса, само че другояче ние контролирахме напълно мача и изрично заслужавахме трите точки. За мен техният гол беше от засада. Гледаха го 20 пъти с ВАР, само че когато аз го видях, това е засада. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР