Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира последните събития около отбора.

...
Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп коментира последните събития около отбора.
Коментари Харесай

Клоп: Хендерсън ме изненада с решението си, готов съм с избора на капитан

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разяснява последните събития към тима. Германският експерт разкри, че след напускането на Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън капитан ще бъде Върджил ван Дайк. Нидерландецът ще носи капитанската лента в идната контрола против Лестър.

„ Върджил ще стартира мача на следващия ден и ще бъде капитан. Вече съм взел решение, само че би трябвало да го оповестя на играчите. Преди няколко седмици не чаках, че ще би трябвало да взимам сходно решение. Големи характери напуснаха клуба през това лято, само че това е ситуацията. Нещата би трябвало да се трансформират. Момчетата схващат обстановката “, сподели Клоп.

По мотив напускането на Хендерсън, той призна: „ Дали съм бил сюрпризиран, когато Хендерсън сподели, че желае да си тръгне? Разбира се. Имаме взаимоотношения от осем години. Той знаеше, че желаеме да го задържим, само че няма по какъв начин да заставаме на пътя му “.

Клоп приказва и за контузените играчи, които не отпътуваха на турне с тима: „ Стефан Байчетич прави финалните стъпки към своето завръщане към тренировките с тима. Оставихме него и Тиаго у дома. Планът е да възобнови тренировки, когато се завърнем. Със Собослай всичко е наред. Той ще тренира довечера и на следващия ден ще играе. С Фабиньо нещата към момента не са финализирани, само че той не е тук. Ще би трябвало да свикнем с това. Определено би трябвало да се подсилим още в халфовата линия. Работим върху това. Никой не може да бъде идващия Милнър или идващия Хендерсън. Играчите просто би трябвало да бъдат себе си “.

„ Трент може да играе като шестица. След като го поставихме в по-гъвкава роля, всички започнаха да приказват, че би трябвало да заиграе напълно в полузащитата, само че бе да споделят за какво. Шестицата е позиция, на която би трябвало да организираш доста повече играта. Трент може да играе там, само че зависи кой ще е отляво и отдясно “, приключи треньорът на мърсисайдци във връзка Трент Александър-Арнолд.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР