Ливърпул проявява сериозен интерес към младата звезда на Байер Леверкузен

...
Ливърпул проявява сериозен интерес към младата звезда на Байер Леверкузен
Коментари Харесай

Ливърпул също пожела звездата на Леверкузен

Ливърпул демонстрира сериозен интерес към младата звезда на Байер Леверкузен Флориан Вирц. 20-годишният немски нападател е желан от по-голямата част от европейския хайлайф, като Манчестър Сити, Байерн Мюнхен и Челси също са се наредили на дългата опашка. Но до момента в който изглеждаше, че „ жителите “ и баварците имат преимущество за идващото лято, новините за възходящия интерес на Ливърпул трансформираха картината, написа Daily Star.

Мениджърът на „ алените “ - Юрген Клоп, е огромен обожател на лявото крило и го счита за един от дребното, които евентуално биха могли да заемат сполучливо мястото на Мохамед Салах. Въпреки че египтянинът подцени големите предложения от Саудитска Арабия предишното лято, мнозина чакат той да напусне „ Анфийлд “ след края на сезона.

Репутацията на Клоп в Германия и необятните му контакти подсигуряват, че Ливърпул е същински кандидат за Вирц, който има шест гола и девет асистенции във всички шампионати този сезон, само че към момента не е съумял да означи първото си попадение за Германия в 12 участия. Шансовете Леверкузен да го продаде през януари са оскъдни, до момента в който към момента са в борбата за купата в Бундеслигата, само че следващата година се чака да бъдат залети с оферти. 20-годишният Виррц е оценен на 85 милиона евро, а договорът му с водача в немския хайлайф е до лятото на 2027-а година.

Един клуб, който не е в уравнението, е Манчестър Юнайтед, който е в рецесия. По подигравка на ориста „ алените дяволи “ можеха да вземат Вирц преди 18 месеца, когато отпред беше краткотрайният треньор Ралф Рангник. Но напускането на немец постави завършек на всяка опция Юнайтед да притегли тиинейджъра, който в този момент има вяра, че има доста по-добри благоприятни условия на масата от това да се насочи към „ Олд Трафорд “.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР