Мексиканският сенат одобри законопроект, който проправя пътя за легализация на

...
Мексиканският сенат одобри законопроект, който проправя пътя за легализация на
Коментари Харесай

Сенатът в Мексико проправя път за легализация на марихуаната

Мексиканският сенат утвърди законопроект, който проправя пътя за заверка на използването на марихуана. Проектът за контролиране на канабиса бе признат с 82 гласа „ за “, 18 „ срещу “ и 7 въздържали се. Сега следва да бъде прегледан и в долната камара на Конгреса, съобщи ДПА.

Законодателството ще разреши на хората над 18-годишна възраст да носят до 28 грама канабис и ще разреши развъждането на до шест растения в едно домакинство.

Сенаторът Рикардо Монреал дефинира тази стъпка като „ огромна в региона на опазването на здравето, сигурността, правата на индивида и битката с проведената престъпност “.

През 2018 година Върховният съд на Мексико постанови, че цялостната възбрана на марихуаната за развлекателна приложимост е противоконституционна и дефинира, че всички пълнолетни лица имат правото „ да вземат решение – без никаква интервенция, какъв тип развлекателни действия желаят да правят “. Тогава бе изяснено, че това право не е безусловно и някои медикаменти би трябвало да бъдат контролирани, само че въздействието на марихуаната „ не оправдава безспорна възбрана за използването ѝ “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР