Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, известен с прозвището Ел Чапо, беше

...
Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, известен с прозвището Ел Чапо, беше
Коментари Харесай

Преместиха Ел Чапо в един от най-сигурните затвори в САЩ

Мексиканският наркобарон Хоакин Гусман, прочут с прозвището " Ел Чапо ", беше трансфериран през вчерашния ден в строго охранявания затвор " Супермакс " в американския щат Колорадо, откъдето никой до момента не е съумял да избяга, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на Американското ръководство на пандизите.

Гусман ще лежи в " Супермакс " до края на дните си, откакто в сряда беше наказан на пожизнен затвор, показва Франс прес.

Федерален съд в Бруклин постанови тежката присъда, откакто босът на наркокартела " Синалоа ", един от най-големите и жестоките в Мексико, беше приет за отговорен по обвинявания в наркотрафик, отвличания, изтезания и убийства, предава Българска телеграфна агенция.

Преди да бъде хванат през 2016 година, Гусман съумя на два пъти да избяга от затвори с най-високо ниво на сигурност в Мексико.

Адвокатът на " Ел Чапо " Джефри Лихтман изиска от арбитър Брайън Когън клиентът му да остане още 60 дни в предварителния арест (където се намираше от изгонването си през януари 2017 г.), до момента в който завърши формалната процедура по обжалване на присъдата му. Съдията в началото се съгласи, само че в последна сметка ръководството на пандизите реши Гусман да бъде трансфериран в пандиза още през вчерашния ден.

Наричан " Алкатрас на Скалистите планини ", " Супермакс " е считан за най-сигурният затвор в Съединени американски щати. В него са лежали или се намират редица известни пандизчии, като Тери Никълс - съизвършител в атентата в Оклахома сити през 1995 година, французина Закариас Мусауи, взел участие в подготовката на атентатите от 11 септември 2001 година, и атентатора от Бостънския маратон Джохар Царнаев.

Подобно на другите пандизчии, Гусман евентуално ще би трябвало да прекарва по 23 часа в денонощието в единична килия с прозорец, висок към метър, през който може да вижда единствено небето.

" Ел Чапо " ще може да гледа телевизия в килията си, ще може да върви на религиозна работа и да взе участие в просветителни стратегии. Специални рестрикции подсигуряват, че пандизчиите не могат да упражняват въздействие или да насочат закани отвън стените на пандиза. Затворниците могат да се движат единствено с защита, а преброяването им се прави най-малко шест пъти на ден. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР