Международно известната скулпторка Габриела фон Хабсбург, графикът Людмил Георгиев, артистът

...
Международно известната скулпторка Габриела фон Хабсбург, графикът Людмил Георгиев, артистът
Коментари Харесай

Внучка на император Карл I представя творби в Бургас

Международно известната скулпторка Габриела декор Хабсбург, графикът Людмил Георгиев, актьорът и куратор Ив Тошайн, американският художник Брайън Дейли и пърформанс актьорът Тим Парчиков си дават среща в Бургас, с цел да отворят необятните простори на изкуството в пространствата на новия Център за модерно изкуство и библиотека.

Иновативният план “So Close and So Far Away ” ще предложи забавни преживявания на ценителите на изкуството от 6-ти август от 19:00 часа.

В забавната експозицията са включени произведения на петима актьори, които в никакъв случай не са се срещали, тъй като събитията са предопределили всеки от тях да живее в разнообразни точки на планетата.

Публиката ще може да се срещне с произведения на интернационално известната скулпторка Габриела декор Хабсбург, внучка на последният австрийски император Карл I. Изложбата включва и творби на българския график Людмил Георгиев с произведения от последната му независима галерия „ Вместо автопортрет ”.

Зрителите ще видят обществените търсения на американския художник Брайън Дейли посредством неговия мултимедиен план „ WORDS “(„ Думи “), с който той се концентрира върху нашите вярвания и смисъла на думите, които използваме в общуването си със света към нас.

На покрива на библиотеката ще бъде разположена внушителната пластика “Котва ” на актьора Ив Тошайн. Ще бъде показан и видео пърформънс на Тим Парчиков с акцент върху фотографията, пробните медии и видео изкуството.

Събитието се осъществя от “Арт Ейджънси ” с партньорството на Община Бургас. Куратор е Стефан Стоянов, а арт мениджъри - Румина Георгиева и Вяра Качулкова.

ГАБРИЕЛА ФОН ХАБСБУРГ е родена в Люксембург през 1956 година Преди да се насочи към изкуството, учи логика на психиката в Мюнхенския университет, а по-късно продължава образованието си в Академията за изящни изкуства в Мюнхен. По специалност е ваятел и професор по изкуство, а от 2010 година до 2013 година работи като дипломат на Грузия в Германия. Габриела основава най-вече нефигурални статуи от неръждаема стомана, както и литографии. Скулптурите са предопределени да бъдат докосвани, премествани и изживявани, като задачата не е просто да заемат обещано пространство, а да с

iъздават ново.

ЛЮДМИЛ ГЕОРГИЕВ е роден 1962 година. Участва в голям брой национални и районни графични изложения. Освен това негови произведения са селектирани за редица интернационалните изложения в Италия, Германия, Австрия, Полша, Сърбия, Македония и Япония. Людмил Георгиев има самостоятелни изложения в Париж, Белград, Берлин, Франкфурт и други градове в България и чужбина.

БРАЯН ДЕЙЛИ е роден през 1951 година в Калифорния. В кариерата си Брайън има голям брой независими изложения във Вашингтон, Чикаго, Ню Йорк, както и в България и в други страни. Неговото видео “Jikai ” отдадено на японския режисьор Акира Куросава, е прожектирано на екраните на Times Square, Ню Йорк, а през последните години той основава и серии от фотографии, една от които е “България в цветове ”.

ИВ ТОШАЙН е актьор, куратор и женски деятел, родена през 1980 година в България, само че понастоящем живее и твори във Виена. След като прекарва част от детството си в Ирак и Либия, и учи в Националната художествена академия в София, взема решение да се реалокира в Западна Европа, където продължава артистичната си подготовка. Ив учи в Академията за изящни изкуства в Милано, Италия и приключва образованието си в Академията за изящни изкуства във Виена, Австрия. В кариерата си Ив има голям брой независими и групови изложения из целия свят,
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР