Международно дружество “Елиас Канети“, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и Художествена

...
Международно дружество “Елиас Канети“, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и Художествена
Коментари Харесай

Открива се изложба с рисунки от конкурса, посветен на Деня на Европа

Международно сдружение “Елиас Канети “, Гьоте-институт, Европа Директно Русе и Художествена изложба – Русе проведоха за трета поредна година Национален конкурс с интернационално присъединяване „ Аз, ти, той – ние сме Европа “.

Откриването на изложбата и награждаването ще се състоят през днешния ден, в Деня на Евпропа, от 16ч.в Русенска художествена изложба. Ще бъдат връчени 50 награди от уредниците, както и от спонсори и другари на ХГ – Русе.

Конкурсът има за цел да подтиква креативните умения и естетическите критерии на участниците. В тазгодишното издание са получени близо 400 рисунки от България и районен съд Македония. Участниците са разграничени на четири възрастови групи. Рисунките са оценени от жури по следните критерии: детска изразителност; композиционно изграждане; умеене за предаване на хрумвания посредством потреблението на подобаващи техники.

Чуйте повече от проф. Пенка Ангелова-председател на Международно дружедство “Канети ”, от шефа на галерията в Русе Елена Великова и от Ирина Стоянова-представител на Европа Директно Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР