Международният валутен фонд ще отпусне 50 милиарда долара на Аржентина,

...
Международният валутен фонд ще отпусне 50 милиарда долара на Аржентина,
Коментари Харесай

МВФ отпуска $50 милиарда на закъсала Аржентина

Международният валутен фонд ще отпусне 50 милиарда $ на Аржентина, която търси по какъв начин да се оправи със закъсалата си стопанска система, предава BBC. Тригодишното съглашение би трябвало да премине и през утвърждението на борда на институцията.

Аржентина, която има стопански проблеми от години, изиска помощ на 8 май т.г., откакто валутата ѝ се срина на невиждано до момента дъно. Като част от договорката, Буенос Айрес даде обещание да понижи двуцифрената инфлация, както и обществените разноски.

 Аржентина е изправена пред нова валутна рецесия
Аржентина е изправена пред нова валутна рецесия

Въпреки двукратното повдигане а лихвата за седмица

" Аржентинските управляващи посочиха, че считат да изтеглят първия транш, само че останалата част ще бъде като предохранителна мярка ", споделят от МВФ.

Решението на президента Маурицио Макри да помоли МВФ за помощ бе посрещнато с голяма рецензия. Причината е, че аржентинците считат, че точно Фондът е отговорен за стопански колапс от 2001 година Но президентът счита, че заемът ще помогне на държавното управление да ускори програмата за напредък и развиване.

Mиниcтъpът нa иĸoнoмиĸaтa нa Apжeнтинa Hиĸoлa Дyxoвни зaяви, чe ycлoвиятa нa зaeмa пpeдвиждaт, чe пpeз 2019 година инфлaциятa в cтpaнaтa щe бъдe 17%, пpeз 2020 година тя щe бъдe 13%, a пpeз 2021 година - 9%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР