Международният олимпийски комитет (МОК) реши да позволи на състезателите от

...
Международният олимпийски комитет (МОК) реши да позволи на състезателите от
Коментари Харесай

Бах: Спортистите от Русия и Беларус не са отговорни за действията на правителствата си

Международният олимпийски комитет (МОК) реши да разреши на състезателите от Русия и Беларус да вземат участие на Олимпийските игри през 2024 година в Париж, защото спортистите не са виновни за дейностите на своите държавни управления. Това съобщи президентът на организацията Томас Бах пред BBC, представена от Българска телеграфна агенция.

" Индивидуалните спортисти не могат да бъдат държани виновни за дейностите на своите държавни управления. Това е единствено един от 28-е военни спора, които не престават в света, другите спортисти се състезават спокойно между тях ", сподели още Бах.

На 8 декември МОК позволи на съветските и беларуски спортисти да вземат участие на Олимпийските игри в Париж с безпристрастен статут. Състезателите на двете страни обаче няма да бъдат позволени до отборните надпревари. На лица, които интензивно поддържат военни дейности, също ще бъде отказано присъединяване в Олимпиадата. Лицата, свързани с военни или организации за национална сигурност, няма да бъдат позволени да участват на Олимпиадата. Официални лица няма да бъдат упълномощени за надпреварата. На Олимпиадата ще бъде неразрешено потреблението на публични знаци на Русия и на Беларус.

Олимпийските игри в Париж ще се проведат от 26 юли до 11 август 2024 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР