Международните посредници се приближаваха към възможно споразумение в четвъртък за

...
Международните посредници се приближаваха към възможно споразумение в четвъртък за
Коментари Харесай

Твърди се, че се водят преговори за 3-дневно хуманитарно прекратяване на огъня в Газа за допускане на помощ, извеждане на заложници

Международните медиатори се приближаваха към допустимо съглашение в четвъртък за тридневно филантропично преустановяване на огъня в подмяна на освобождението към дузина заложници, държани от Хамас, съгласно двама египетски чиновници, чиновник на Организация на обединените нации и западен посланик. Сделката също по този начин ще разреши малко количество гориво да навлезе на територията за първи път от началото на войната сред Израел и Хамас.

„ Разговорите се въртят към освобождението на 12 заложници, половината от които американци, в подмяна за тридневна филантропична пауза, с цел да се даде опция на Хамас да освободи заложниците и да се даде опция на Египет за продължен (период от време) за снабдяване на филантропична помощ “, сподели източник, непосредствен до Хамас, пред организация AFP в сряда.

" Има различия по отношение на интервала от време и към севера (от линията Газа), където се организират обширни бойни интервенции. Катар чака израелски отговор ", сподели източникът пред AFP.

p> Възможното съглашение за преустановяване на огъня се реализира с посредничеството на Съединените щати, Египет и Катар, страна от Персийския залив, която посредничи с Хамас.

Висш американски чиновник сподели, че администрацията на Байдън е предложила на Израел да обвърже дължината от пауза до освобождение на избран брой заложници по формула, която може да се употребява за спомагателни паузи. Всички публични лица приказваха при изискване за анонимност от боязън да не повлияят на деликатните, настоящи договаряния.

Израелският външен министър Ели Коен отхвърли да обясни каквото и да било ново съглашение в изявление за армейското радио на Израел, като сподели: „ Бих желал предлагам да не приказваме за това, за което сме се съгласили - това вреди на договарянията. "

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху сподели, че всяко краткотрайно преустановяване на огъня ще би трябвало да бъде съпроводено от освобождението на заложниците, хванати от Хамас по време на офанзивата от 7 октомври. Израел сподели, че към 240 заложници сега са държани в Газа.

Групата на седемте богати страни, която включва близки съдружници на Израел, излезе с изказване в сряда, осъждайки Хамас и подкрепяйки правото на Израел на самозащита. Но групата също прикани за „ гладко “ снабдяване на храна, вода, медикаменти и гориво, както и за „ филантропични паузи “ в боевете.

Израелските въздушни удари против Газа не престават

Израел удари удариха град Газа през нощта и в четвъртък, до момента в който сухопътните сили се биеха с бойци на Хамас в гъсти градски квартали, от които десетки хиляди избягаха през последните дни.

Израелските войски бяха на към 2,8 благи от болница Шифа в сърцето на центъра, сподели шефът на болничното заведение. Израел е неразбираем по отношение на придвижванията на войските, само че публични лица споделят, че най-големият град в Газа е фокусът на тяхната акция за смазване на Хамас след смъртоносното му нахлуване на 7 октомври в Израел.

Израелската войска споделя, че основният команден център на Хамас е ситуиран в и под болничния комплекс и че висши ръководители се крият там, употребявайки оборудването като щит. Хамас и болничният личен състав отхвърлят ​​твърдението и споделят, че военните си вършат предлог да я ударят.

За палестинците в Газа болничното заведение е знак на страданието на цивилните във войната. Подобно на други, той е покрит от непрекъснат поток от ранени, макар че медицинските доставки понижават. Десетки хиляди разселени хора се подслониха в и към комплекса.

Десетки ранени хора бяха откарани по неотложност в Шифа през нощта, сподели генералният шеф на болничното заведение Мохамед Абу Селмия пред Асошиейтед прес в четвъртък.

„ На разсъмване един снаряд падна доста покрай болничното заведение, само че популярност Богу, единствено няколко души имаха леки пострадвания “, сподели той. „ Условията тук са пагубни във всеки смисъл на думата. Имаме дефицит на медикаменти и съоръжение, а лекарите и сестрите са изтощени. … Не можем да създадем доста за пациентите. “

Повече от две трети от 2,3-милионното население на Газа е напуснало домовете си от началото на войната, като мнозина са се вслушали в израелските заповеди да се реалокират в южната част на обсадения анклав. Изселването от град Газа и близките региони на север се форсира през последните дни, защото хората остават без храна и вода и бягат от засиления обстрел и настъпващите израелски сили.

Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси сподели 50 000 души избягаха на юг по основната автомагистрала на Газа в сряда по време на всекидневен, часове прозорец, разгласен от израелските военни. В него се споделя, че " стотици хиляди " хора остават на север.

Има конфликти и обстрел покрай пътя, а евакуираните оповестиха, че са видели трупове около него, сподели офисът на Организация на обединените нации. Повечето пътуват пешком единствено с това, което могат да носят, доста държат деца или бутат по-възрастни родственици в колички.

Израел концентрира интервенциите си върху град Газа, който е бил дом на към 650 000 души преди войната и където военните споделят, че Хамас разполага с главната си военна инфраструктура, в това число лабиринт от тунели.

Потокът от помощ, влизаща в Газа от юг, е значително неразрешен да отиде на север, който е без течаща вода от седмици. Службата за помощ на Организация на обединените нации заяви, че всички пекарни там са затворени заради липса на гориво, вода и брашно. Болниците, които изпитват дефицит на доставки, правят интервенции без упойка.

Израел сподели на хората да се насочат на юг, като в същото време продължава да нанася удари по цели на бойци по цялата територия. Новопристигналите от север се натискат в домове с разширено семейство или в учебни заведения на Организация на обединените нации, превърнати в приюти, където стотици хиляди търсят леговище. На първо място, 600 души би трябвало да споделят една тоалетна, съгласно офиса на Организация на обединените нации.

Стотици камиони, пренасящи филантропична помощ, са получили позволение да влязат в Газа от Египет от 21 октомври, само че филантропичните служащи разказват това като капка в морето на влошаваща се филантропична рецесия.

Един месец на безмилостни бомбардировки в Газа след офанзивата на Хамас са умъртвили повече от 10 500 палестинци - две трети от тях дами и деца, съгласно Министерството на здравеопазването в ръководената от Хамас територия. Смята се, че повече от 2300 други са били заровени от удари, които в някои случаи са разрушили цели градски блокове.

Израелски управляващи споделят, че хиляди палестински екстремисти са били убити, и упрекват за гибелта на цивилни Хамас, обвинявайки го в работещи в жилищни региони. Министерството на здравеопазването на Газа не прави разлика сред цивилни и бойци в отчетите си за жертвите.

Повече от 1400 души са починали в Израел от началото на войната, множеството от тях цивилни, убити от бойци на Хамас по време на първичната им офанзива. Израел споделя, че 32-ма негови бойци са били убити в Газа от началото на сухопътната атака.

Палестинските бойци са траяли да обстрелват Израел с ракети и към 250 000 израелци са били принудени да се изтеглят от общности покрай Газа и по продължение на реката северната граница с Ливан, където израелските сили и бойците на Хизбула си разменят огън всекидневно.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР