Международните наблюдатели Йохана Бергер (Германия) и Марио Барфус (Швейцария) от

...
Международните наблюдатели Йохана Бергер (Германия) и Марио Барфус (Швейцария) от
Коментари Харесай

Здравко Димитров се срещна с международни наблюдатели за предстоящите избори

Международните наблюдаващи Йохана Бергер (Германия) и Марио Барфус (Швейцария) от задачата за наблюдаване на изборите към Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) се срещнаха с кмета Здравко Димитров, с цел да обсъдят процеса по подготовка на идните предварителни парламентарни избори на 2 октомври 2022 година

Градоначалникът увери наблюдаващите, че процесът върви с естествени и нормални темпове, като акцентира и положителната колаборация с регионалния шеф в търсенето на общи работещи решения. Като образец той даде палатите в Международния панаир в Пловдив, за които по-рано имаше възможност да не могат да бъдат употребени, само че след диалози сред институциите мястото не беше променено.

Главният секретар Ангелина Топчиева осведоми за техническото и логистично застраховане, което съпътства организацията на всички избори. Осигурен е достъп за хора с увреждания до местата за гласоподаване.

Наблюдателите се интересуваха още от разпоредбите за разпространяване на пропагандни материали и равнищата на изборна интензивност през последните години. Регионът, в който те ще реализират мониторинг с изключение на Пловдив, обгръща още градовете Пазарджик, Кърджали, Смолян и Благоевград.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР