Международната организация на труда (МОТ) очаква нивото на безработица в

...
Международната организация на труда (МОТ) очаква нивото на безработица в
Коментари Харесай

„Тревожна ситуация в богатите страни“: Безработните по света ще нараснат с 2 милиона

Международната организация на труда (МОТ) чака равнището на безработица в света да се увеличи до 5.2% през тази година. Като причина уточни увеличението на броя на безработните в развитите стопански системи.

В отчета на МОТ „ Световни вероятности за заетостта и обществената сфера през 2024 година “ се предвижда, че броят на безработните ще нарасне с 2 млн. души, което ще увеличи нивото на безработица в света с 0.1 прочие пункт по отношение на 2023 година

Предвиждаме сдържан спад в индикаторите на пазарите на труда, частично заради забавянето на растежа в целия свят “, съобщи Ричард Саманс, шеф на изследователския отдел на МОТ.

МОТ, която е организация на Организация на обединените нации, съобщи, че след къс напредък на растежа – на фона на възобновяване от пандемията – съвкупният растеж на продуктивността на труда бързо се е върнал към ниските темпове, следени през предходното десетилетие.

„ През интервалите на постепенно повишаване на продуктивността действителният наличен приход и действителните заплати постоянно са уязвими на неочаквани ценови шокове “, се споделя в отчета на МОТ.

В него се показва още, че през идващите две години се чака едва нарастване на заетостта измежду страните с високи и междинни приходи. Това в страните с ниски и ниски и междинни приходи ще остане устойчиво.

Ситуацията е изключително тревожна в страните с високи приходи, където растежът на заетостта се чака да стане негативен през 2024 година, а през 2025 година се чакат единствено скромни усъвършенствания “, съобщи МОТ.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР