Международната общност не одобри решението на САЩ да признае Ерусалим

...
Международната общност не одобри решението на САЩ да признае Ерусалим
Коментари Харесай

Светът се тресе

Международната общественост не утвърди решението на Съединени американски щати да признае Ерусалим за столица на Израел, заяви Fox News.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разгласи, че статута на Ерусалим ще бъде контрактуван посредством договаряния. Той напомни, че постоянно е бил срещу едностранно решение.

Президентът на Франция Еманюел Макрон изрази страдание за решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и прикани да се направи всичко допустимо, с цел да се избегне принуждение. Той акцентира, че Европа е ангажирана за решението, обвързвано с две страни в района.

Властите в Турция оповестиха, че решението на Тръмп е безконтролно. В страната имаше и митинги против решението на Съединени американски щати.

През тази нощ палестинци излязоха на митинги. Те горяха американски флагове и издигаха лозунги против Тръмп. Там оповестиха „ три дни “ на гнева. Лидерът на Хамас Исмаил Хания съобщи, че решението на Тръмп съставлява „ експанзия “. Според него може да се стигне до крайни реакции.

Германия също отхвърли решението на Тръмп и прикани за договаряния, въз основа на двустранното решение. Властите в Пакистан приканиха за интервенция на Организация на обединените нации и изземане на юрисдикцията по въпроса.

„ Това решение връща мирния развой в района с десетилетия обратно и подкопава ролята на Съединени американски щати в Близкия Изток “, съобщи президентът на Ливан Мишел Арун.

„ Европейски Съюз показва съществено безпокойствие по отношение на решението на президента на Съединени американски щати “, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Някои от висшите политици в Съединени американски щати също показаха безпокойствие по отношение на Ерусалим. Администрацията на Тръмп разгласи, че ще забави разглеждането на решението за преместването на американското посолство в Ерусалим.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР