Международната награда за пикап“ (IPUA) от журито транспортни журналисти, която

...
Международната награда за пикап“ (IPUA) от журито транспортни журналисти, която
Коментари Харесай

Новият Amarok е пикап на годината! - видео

„ Международната премия за пикап “ (IPUA) от журито транспортни публицисти, която се присъжда на всеки две до три години, отива при Amarok от Volkswagen Commercial Vehicles (VWN) за трети път. Новият модел впечатли интернационалното жури от 20 души и дели първото място с колегата си за съдействие Ford и неговия модел Ranger за годините 2024 и 2025 година

„ На груповите проби на IPUA 2023, които се организираха в Гърция предишния месец, новият Amarok съумя да впечатли. Въпреки че е план за съдействие, дизайнерският екип на VWN съумя да резервира присъщите дизайнерски характерности и характерностите на шофиране, типични за категорията на автомобила. Клиентите също ще го оценят “, изяснява Джарлат Суини, президент и ръководител на журито на IVotY и IPUA и авто публицист от Ирландия.

След успехите на тестванията на предходния модел през 2011 година и с осъвременената версия на подиума на спечелилите през 2017 година, последното потомство също знае по какъв начин да блесне. Това значи, че Amarok постоянно печели с следващия си нов модел - в първия, четвъртия и в този момент седмия тест за пикап на годината от интернационалното жури на IPUA през 2023 година

„ Наградата „ Международен пикап “ за 2024 година и 2025 година е трета за Amarok единствено за 14 години произвеждане. Това доверие е чест за целия екип на Volkswagen Commercial Vehicles. Ние споделяме: Благодарим ви! “, кава Карл Бернквист, член на Управителния съвет на марката Volkswagen за търговски транспортни средства, отговарящ за доставките, във връзка церемонията по награждаването в Лион.



VWN предлага новия пикап, създаван извънредно в завода в Силвъртън в Южна Африка, в Германия и Европа в пет моделни серии с четири разновидността на двигател/трансмисия като TDI дизел. Бензиновите мотори, комбинирани с единични кабини и по-малките дизелови мотори се оферират и на други пазари отвън Европа.

Новият Amarok в Европа е планиран като пикап с четири порти и двойна кабина. Със своите 5350 мм, той е с съвсем 10 см по-дълъг от своя предходник. Новото 3270 мм междуосие е нарастване от 173 мм по отношение на предходния модел. Това обезпечава повече пространство в двойната кабина.

Предлагат се 2.0л турбодизели с мощ 125 и 151 кВт, както и 3.0л шестцилиндров дизел със 177 кВт. В взаимозависимост от моделната серия, новият Amarok предлага избор сред шестстепенна механична трансмисия или десетстепенна автоматизирана скоростна кутия. Редовите TDI и V мотори обезпечават сред 405 и 600 нютон метра въртящ миг.

Новият Amarok се предлага в Германия на цена от 47 121,62 евро в базовата версия и тогава към този момент е оборудван наред с други неща, LED фарове, мултифункционален волан, различаване на пътни знаци, 10-инчов инфотейнмънт, помощ при паркиране в задната част с функционалност за маневрена спирачка и камера за заден ход.

Всички модели се оферират със задвижване 4х4, или като превключваемо (2H, 4H, 4L) или като разширено превключваемо задвижване (4A, 2H, 4H, 4L). Тези топ версии оферират изменчиво и затова автоматизирано систематизиране на мощността сред предния и задния мост посредством многодисков съединител.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР