Международната федерация, която администрира първенствата по плажен футбол в света

...
Международната федерация, която администрира първенствата по плажен футбол в света
Коментари Харесай

България с три отбора в Шампионската лига по плажен футбол

Международната федерация, която управлява шампионатите по плажен футбол в света и Европа, изпрати в БФС регламента за осъществяване на Шампионската лига по бийч сокър за сезон 2018. Турнирът ще се организира за втора година подред в португалския град Назаре и ще събере на едно място над 80 тима в мъжката и женската конкуренция за клубната купа на Стария континент.

Шампионът на България МФК Спартак Варна получава директна квота за главния кръг от конкуренцията, където ще се включат спечелилите на всички страни, които развиват плажен футбол в Европа. Според регламента, още два родни отбора имат право да се включат в квалификациите за шампионата, които ще предхождат главния кръг. Припомняме, че на второ и трето място в държавното състезание приключиха Одесос и Спортна асоциация на Министерство на вътрешните работи. Ако някой от тях не желае да се включи в влиятелното състезание, класираните след тях получават това право.

Пресявките дават цели осем визи за главния стадий. В него ще вземат участие още 28 отбора, първенци на страните си, и по този начин общо всички сформира ще са 36, разпределени в девет групи по четири.

Успоредно с конкуренцията при мъжете ще има и женска такава, в която ще се пуснат 24 отбора.

Двубоите от предварителния кръг ще се проведат от 25 до 27 май. Основният стадий стартира на 28 май, а дуелите в групите приключват на 30-ти. Фазата на директните елиминации започва ден по-късно, а носителят на купата ще бъде избран на 3 юни, което ще направи продължителността на целия шампионат 10 спортни дни. В тях ще се изиграят повече от 200 срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР