Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание

...
Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони в десетото издание
Коментари Харесай

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха шампиони на Маратона на приятелството в Плевен

Нейтън Флеър и Малина Иванова станаха първенци в десетото издание на Маратона на другарството в Плевен, който се организира за десети път през днешния ден в Плевен.

Победителят в класическата отдалеченост е британецът Нейтън Флеър пробяга 42,2 км за 2:46.32 часа. На второ и трето място финишираха Антон Кадиев (3:02:18) и Йосиф Йосифов (3:15:11).

При дамите победител за трети път е Малина Иванова с време от 3:59.15 часа. След нея се подредиха надлежно Нина Русева и Биляна Шуманова.



В полумаратона (21,1 км) първи при мъжете е Николай Ефремов, следван от Асен Вътев и Цветелин Маринов. При дамите на тази отдалеченост най-бърза е Маргарита Дренова, пред Боряна Ангелова и Галя Ючорманска.

На 10.55 км първенец е Георги Гергов, а при дамите победи Весела Дилянова. В щафетата на най-високото място в стълбичката се изкачи тимът на " Русе тича " с време от 01:28:22.

Награди и медали бяха връчени и на децата, взели участие в специфичното издание на Fun Run Kids, както и на състезатели от 3-километровия крос " Аз мога ".

Тази година в Маратона на другарството, който се организира по традиция в дните към празника на Плевен, участваха повече от 800 души от над 17 националности. Маратонът разпространява освен дейния метод на живот за цялото семейство, само че и обичайно поддържа благотворителни дела. Тазгодишното издание набира средства за стипендия за студент в Медицинския университет в Плевен, изгубил единия или двамата си родители или израснал в профилирана институция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР