Отборът на София се наложи с 2:0 над талантите от

...
Отборът на София се наложи с 2:0 над талантите от
Коментари Харесай

Отборът на регион София победи Бургас в последния мач от Турнира на талантите на БФС

Отборът на София се наложи с 2:0 над гениите от Регион Бургас в последната среща от второто издание на " Турнира на гениите " ца момчета, родени през 2010 година. По традиция в последния мач се срещаха двата тима, които не са позволили загуба в първите два дни на прегледа. И това трябваше да бъдат Пловдив и Бургас, само че в последния миг беше направена смяна.

Срещата стартира двуостро с офанзиви и към двамата вратари, само че столичани откриха резултата посредством Васил Киров малко преди края на първата част. Синът на някогашния халф на Литекс и Рилски състезател наказа неточност на бургазлии при изнасянето на топката.

Втората част стартира с чудесна офанзива с едно допиране от ляво и страховит изстрел на Калоян Недев от тима на Регион Бургас, само че стражът на отбора от София избави. Минута преди края беше завършен и крайният резултат от Явор Кръстев, който се разписа от свободен удар.

По-рано Пловдив се наложи над Варна с 5:3 при осъществяването на дузпи и 1:1 в постоянното време. Пловдивчани откриха резултата в 26-ата минута посредством Николай Неделчев, който играе за Локомотив Пловдив. След това през втората част и двата отбора си размениха по една греда посредством Кристиян Митрушев за пловдивчани и Александър Александров на празна врата за Зона Варна. Момчетата от Морската столица изравниха посредством Денислав Димов в последната секунда. При наказателните удари пловдивчани не сбъркаха нито един път, а вратарят им избави изстрела на Виктор Жеков.

В първата среща за деня отборът на Зона Велико Търново се наложи с 2:1 над тима от Зона Благоевград.

" Турнирът на гениите " е стратегия на БФС, част от генералната тактика, наречена " Футболно бъдеще " и през тази година обгръща момчета, които са родени през 2010 година Страната е разграничена на шест района, в които надарените футболисти упражняват по една и съща методика. В края на всеки полусезон се организира народен обзор.

От есента в програмата влизат децата, които са родени през 2011-а година, а тези от 2010 година ще бъдат събирани в три тима, вместо в шест.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР