Международната федерация ФИФА не се отказва от намерението си да

...
Международната федерация ФИФА не се отказва от намерението си да
Коментари Харесай

ФИФА омайва федерациите с по €16 млн. за световно през 2 години

Международната федерация ФИФА не се отхвърля от желанието си да стартира да организира международното състезание по футбол през 2 години, макар че концепцията среща сериозен отпор от двата най-футболни континента - Европа и Южна Америка. Дори в противен случай, от централата в Цюрих започнаха да изкушават членуващите национални федерации със солидни финансови тласъци, в случай че гласоподават " за " фундаменталната смяна в календара.

" Ако не желаеме децата да избягат от футбола, би трябвало да им осигурим мондиал на всеки две години ", съобщи през вчерашния ден президентът на ФИФА Джани Инфантино след провеждането на световна онлайн полемика по тематиката. Според испанското радио " Кадена СЕР " той към този момент разполагал с нужните гласове за приемане на решението.

ФИФА възнамерява облагата от международното състезание, което от основаването си през 1930 година се организира в 4-годишен цикъл, да нарасне както за самата интернационална федерация, по този начин и за всяка една от членуващите страни. Директната оферта на Инфантино към обособените федерации е погашение на по €16 млн. за интервал от 4 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР