Международна полицейска акция под ръководството на Европол доведе до арест

...
Международна полицейска акция под ръководството на Европол доведе до арест
Коментари Харесай

Европол задържа в България иманяри и търговци на артефакти

Международна полицейска акция под управлението на Европол докара до арест на 8 членове на незаконна група, ограбвала археологически обекти и продавала артефактите на черния пазар, заяви Българска национална телевизия. 

Сред конфискуваните предмети са керамични съдове, делви, лампи, стрели, копия и монети от римския интервал, бронзовата ера, ранната желязната ера, средновековието и османския интервал. Предметите са били изнасяни от България за Англия най-често през Германия.

Петима обвинени са задържани в България и трима във Англия при интервенцията, в която са конфискувани към 4600 археологически артефакта на стойност, надвишаваща няколко милиона евро, се споделя в известие на Европол.

В операция  " Медикус ", ръководена от Европол, са взели участие българското Министерство на вътрешните работи, английската полиция и немската полиция в Бавария.

Някои от членовете на незаконната група са били задържани при влизане в България, откакто във Англия са хванати огромен брой археологически артефакти, скрити в транспортно средство.

 

  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР