През студените зимни месеци няма нищо по-приятно от глътка домашен

...
През студените зимни месеци няма нищо по-приятно от глътка домашен
Коментари Харесай

Натурален еликсир за зимата: Лесна рецепта за домашно приготвен гроздов сок

През студените зимни месеци няма нищо по-приятно от глътка домакински гроздов сок , който носи освен усета на лятото, само че и голям брой изгоди за здравето. Сокът от грозде е богат на антиоксиданти и витамини , което го прави съвършен за вашата зимна софра. Най-хубавото е, че неговото подготвяне е елементарно и налично за всеки. Следвайте тези елементарни стъпки , с цел да се насладите на същински благоуханен и пресен сок през цялата зима.

Необходими артикули :

3 кг
1 кг захар
1 пакетче лимонена киселина
1 и 3/4 литра вода

Стъпки за подготвяне на гроздов сок:

1. Подготовка на гроздето – започнете с оронване на зърната от чепките. Измийте добре гроздето, с цел да премахнете праха и замърсяванията. Правилното разчистване подсигурява качеството на сока.
2. Смачкване и варене – след измиване, поставете гроздето в огромна тенджера с 1 и 3/4 литра вода. Смачкайте зърната, с цел да освободите сока им. Това може да извършите ръчно или с кухненски робот. След като сместа заври, оставете я на котлона.
3. Добавяне на захар и лимонена киселина – прибавете захарта и оставете да ври към 20 минути. След това прибавете лимонената киселина, с цел да допълните усета и да удължите периода на предпазване.
4. Прецеждане и бутилиране – прецедете сока през решето или марля, с цел да отстраните твърдите частици. Загрейте сока още веднъж за малко, след което го изсипете в чисти бутилки. Затворете ги компактно и ги оставете да изстинат.

Ползи от домашния гроздов сок

Домашният гроздов сок е богат на антиоксиданти, витамини и минерали, което го прави съвършен за подсилване на имунната система през зимата. Той е естествен и потребен за цялото семейство.

Приготвянето на домакински гроздов сок е елементарно и прелестно. Опитайте тази рецепта и се наслаждавайте на свежестта и изгодите от този естествен балсам през зимните месеци.

Сладко богатство от природата: Три вкусни предписания със смокини

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР