Международна акция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на

...
Международна акция срещу мащабна схема за финансови престъпления, пране на
Коментари Харесай

Акция срещу българската криптобанката Nexo, за която работят 600 специалисти у нас

Международна акция против огромна скица за финансови закононарушения, пране на пари и нарушавания на интернационалните наказания против Русия се организира в София сега, научи Money.bg от свои източници в полицията. Ударът е ориентиран против софийския офис на българската криптобанка Nexo. Към момента от Министерство на вътрешните работи не дават повече детайлности.

Екипът ни търси за коментар представители на Nexo, само че към сегашния миг не съумява да се свърже с тях.

Подозренията

Прокурори, следователи от Националното разследване и чиновници на ДАНС, взаимно с задгранични сътрудници, са почнали претърсвания на българските офиси на компанията, търгуваща с криптовалути в целия свят.

По предварителна информация оперативната активност на Nexo е била реализирана от българската столица, а инвеститори са били приканвани да влагат в биткойни и други типове криптовалути, с обещания за висока рентабилност.

В края на предходната година криптобанката напусна американския пазар

Припомняме, че криптобанката с български корени Nexo разгласи в края на 2022 година, че през идващите месеци ще спре да дава своите артикули и услуги на територията на един от главните си пазари - Съединени американски щати. Достъпът до депозитния артикул на компанията беше спрян в 8 щата.
 Българската криптобанка Nexo закупи бизнес постройка, благосъстоятелност на предсатвител на KFC у нас
Българската криптобанка Nexo закупи бизнес постройка, благосъстоятелност на предсатвител на KFC у нас

Новата постройка ще побере екип от над 650 души

Както Money.bg писа, до това развиване се стигна, откакто през септември регулаторите в тези щати започнаха следствия за нарушавания на законите за скъпите бумаги.

От   се разбра, че компанията е преговаряла с управляващите на щатско и федерално равнище, само че в последна сметка е стигнала " до задънена улица ", макар опитите " самодейно да модифицира бизнеса си ".

" Това, че се отдръпваме от американския пазар не ни тормози въобще ", подчертаха пред Money.bg през декември от българския офис на Nexo.

Кои са Nexo, за които работят 600 експерти?

В началото на декември предходната година от екипа на Nexo потвърдиха пред Money.bg, че са закупили огромна бизнес постройка, в която желаят да съберат на едно място български топ експерти, наброяващи над 650 души.

Постройката, която към този момент е в приключен тип, е била закупена на 11 ноември, до момента в който още е била в градеж. Цената на договорката към момента е фирмена загадка, съобщи тогава управител от Nexo.
 Nexo напуща американския пазар
Българска криптобанка се изтегля от Съединени американски щати след конфликт с регулаторите

Преговорите с управляващите стигнали до " задънена улица "

Офис постройката, която се намира в столичния квартал " Лозенец " - в Борисовата градина, е закупена от фамилията на представителя на KFC за България Заки Маджид.

Само през 2022 година екипът на Nexo в България се разшири над три пъти, като проектите на компанията бяха той да продължи да пораства и през 2023-а.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР