Международен ден на културното разнообразиеПо инициатива на ООН на 21

...
Международен ден на културното разнообразиеПо инициатива на ООН на 21
Коментари Харесай

На този ден: Международен ден на културното разнообразие

Международен ден на културното многообразие

По самодейност на Организация на обединените нации на 21 май се отбелязва деня на културното многообразие. През 2001 година на свое съвещание във Франция, ЮНЕСКО приема една обща декларация, чиято цел е популяризирането на разнообразието на националните култури в света. По този мотив се провеждат мероприятия, събития, прояви и концерти, с които се засвидетелства съпричастност, схващане, почитание и приемане на другите национални култури в името на разговора и развиването сред всички нас.

Ето няколко хрумвания за това по какъв начин може да отбележите Световния ден на културното разнообразие за разговор и развиване:

Посетете художествена галерия или музей, отдаден на други култури.
Научете повече за друга вяра.
Планирайте интернационална кино вечер.
Слушайте музика от друга просвета.
Практикувайте спорта, обвързван с друга просвета (карате, крикет, йога…).
Поканете другар и сгответе обичайни храни.

Днес е празник на град Пазарджик



Пазарджик е регионален град в Южна България, административен център на община Пазарджик и на област Пазарджик. Намира се на 112 km югоизточно от столицата София, на 37 km западно от Пловдив, на 404 km от Варна и на 288 km от Бургас. Лежи на двата бряга на река Марица в западната част на Горнотракийската равнина и е вторият най-съществен културен и административен център в Южна Централна България. Последното броене на ГРАО към 15 декември 2021 година прави оценка популацията на града на 74 785 поданици.

Пазарджик се намира в най-западната част на Горнотракийската равнина, част от общото Пазарджишко-Пловдивско поле, при надморска височина 205 m. Първоначално градът е ситуиран на левия бряг на Марица. След освобождението му от турско робство той стартира да се разраства и по десния бряг на реката. Пазарджик е равнинно-низинен град. Пазарджишкото поле е заобиколено от Средна гора, на север и Родопите, на юг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР