Мегазвездата на футбола ни Христо Стоичков отново изрази любовта си

...
Мегазвездата на футбола ни Христо Стоичков отново изрази любовта си
Коментари Харесай

Стоичков: Обичам ви, златни лъвици! Напълнихте ми душата

Мегазвездата на футбола ни Христо Стоичков още веднъж изрази любовта си към българските волейболистки. Минути след спечелването на Златната европейска лига в Русе от България Камата поздрави " лъвиците " с пост в профила на своя бранд H8S във фейсбук:

" Обичам ви, златни лъвици! Напълнихте ми душата! Няма по-голяма горделивост от това да чуеш " Мила родино "! Благодарение на вас още веднъж ми се случи! Поклон и напред към Европейското в Пловдив! Казал съм ви - в моя роден град България в никакъв случай не губи! ", написа Стоичков.



За най-полезна състезателка (MVP) на Златната европейска лига бе оповестена либерото на България Жана Тодорова. С 19 точки Емилия Димитрова пък стана топреализатор във финала. " Много благодарим на русенската аудитория за съвършената поддръжка. Беше страхотна страст за нас ", стартира Димитрова.
Тя не отдаде особено значение на обстоятелството, че реализира най-вече точки в срещата. " Днес бях аз, на следващия ден ще бъде друго момиче. Играхме доста сплотено и успяхме да се надигнем в сложните моменти. Хърватия не е за подценяване, само че отборната игра, духът на публиката, поддръжката, подкрепата… Вкъщи и стените оказват помощ ", добави българският диагонал.



Димитрова проучва и изпуснатия първи гейм, в който водехме със 17:9, 18:10, 20:14, само че допуснахме поврат до 22:25. " Поведохме съществено при започване на първия гейм, тъй като съгласно мен хърватките бяха малко обезпокоени от атмосферата. Но не се отхвърлиха до дъно, не се предадоха и мачът беше доста забавен ", сподели Емилия.

Тя разяснява страстите от повдигането на купата и хорото, което последва в залата в Русе. " Беше ужасно и се надявам да можем да зарадваме и пловдивската аудитория по същия метод. Това са страсти, които остават вечно. България заслужава орден от Европейско състезание ", съобщи Емилия Димитрова.

А дали спортът ще ни покаже по какъв начин да продължим напред след актуалните сложни времена? " Мисля, че едно време е било по този начин и в този момент още веднъж би трябвало да се захванем за това, което можем най-добре. И ние да даваме образец на дребните, на подрастващите и да върнем вярата на хората с това, което вършим. Това е нашата задача ", приключи Емилия Димитрова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР