Медицинският университет в Пловдив откри официално своя уникален информационен център,

...
Медицинският университет в Пловдив откри официално своя уникален информационен център,
Коментари Харесай

Здравният министър за новото бижу на МУ Пловдив: Такова нещо се прави за първи път у нас!

Медицинският университет в Пловдив откри публично своя неповторим информативен център, съобщи репортер на Plovdiv24.bg.  "Тази постройка промени до неразбираемост входа, който приличаше на нещо приблизително сред "Капалъ Чарши " и "Четвъртък пазара ", пошегува се ректорът на МУ проф. доктор Стефан Костянев.
"Всички знаем, че материалното е преходно. Само тогава, когато материалното се съчетае с духовното по съразмерен метод, то се трансформира в артефакт от нашия живот. Затова градежът на читалища в предишното, на църкви, учебни заведения и на академични здания през днешния ден е най-хубавата инвестиция в бъдещето. Това не минава без диря, това остава! Честито и на добър час! ", съобщи още той.
Да кажат на "Добър час " на формалното събитие дойде министърът на опазването на здравето Николай Петров, депутати, зам.-кметове, почетни консули, ректорите на пловдивските ВУЗ-ове, шефове на пловдивски болници, преподаватели и студенти. Гостите изслушаха химна на страната в прелестното осъществяване на студентка на МУ, специфичен подарък направи и госпъл хора на университета. 
"Най-важни са делата, веселя се, че през днешния ден съм част от този празник, тъй като подобен център се прави за първи път в България. Така Вие вдигнахте летвата ма МУ ", похвали придобивката министър Петров. 
Инвестицията е на университета и е в границите на 3 242 000 лв.. В постройката на новия академични център са обособени три функционални звена. Първото ще дава цялостна информация за стъпките на акомодация на новоприетите студенти.
Второто е за административни услуги, където ще се прави консултиране и подготовка на документи, нужни за Министерство на вътрешните работи, здравни застраховки, банки и други. Третото профилирано звено ще обслужва и подкрепя студенти в неравностойно обществено състояние и специализантите. Има още и зали за презентация, осведомителни и приемни зали за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет-кафе.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР