Медиите в Европа и САЩ празнуват 10-годишнината от свалянето на

...
Медиите в Европа и САЩ празнуват 10-годишнината от свалянето на
Коментари Харесай

Анализ: Как Либия се превърна от страната с най-висок стандарт в Африка в такава с пазари за роби

Медиите в Европа и Съединени американски щати честват 10-годишнината от свалянето на Кадафи в Либия. Нека кажем, че той е бил урод. Но тогава какво да кажем за хората, които проведоха война с цел да го смъкват, с което трансфораха страната с най-голям стандарт в Африка в най-голямата ужасяваща, смъртоносна дупка там?
От страна, която привличаше стотици хиляди непознати служащи се трансформира, в разплодник на терористи, в главен пункт за прекачване на незаконни бежанци в Европа, в обществената мрежа Facebook.

Libya was once the country with the highest standard of living in all of Africa.

Now it’s a war-torn, failed state where human beings are getting sold in slave markets and foreign powers fight over its resources.

Thanks Obama, Hillary, Biden, Sarkozy, Cameron and NATO.
— Sarah Abdallah (@sahouraxo)  Анализ: 10 години след Арабската пролет - какво се промени Анализ: 10 години след Арабската пролет - какво се промени
" Точно 10 години след така наречен Арабска пролет, светът не стана нито по-демократичен, нито по-добър. Всъщност, стана тъкмо противоположното. Прев...

В страна, в която всякакви маскирани като радикални банди с неуточнен генезис разграбват ресурсите на страната и ги продават (познайте на кого ).
В страна, в която е невероятно да се живее и 1/3 от популацията е избягало. В страна, в която царят изнасилвания, отвличания, неустановеност, радикализъм.
Ако Кадафи е урод, то тогава тези, които докараха Либия до то положение какви са? Хора като Саркози, Обама, Хилари, Байдън и така нататък
 В либийския град Сабха работи пазар за плебеи В либийския град Сабха работи пазар за плебеи
Международната организация по миграция заяви, че в югозападния либийски град Сабха работи пазар, на който се продават мигранти и бежа...
И медиите на Запад какво по-точно честват? Превръщането на велики думи като народна власт и демократизъм в нарицателни? "
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР