Медиите публикуват кадри от съдържанието на къщата на Евгений Пригожин

...
Медиите публикуват кадри от съдържанието на къщата на Евгений Пригожин
Коментари Харесай

Перуки, отсечени глави, дозатори за спринцовки... Какво откриха в имението на Пригожин

Медиите разгласяват фрагменти от наличието на " къщата на Евгений Пригожин " в Санкт Петербург, направени по време на обиски на 25 юни, по време на протеста, вдигнат от ръководителя на ЧВК " Вагнер ".

Припомняме, че на 24 юни 2023 година против бизнесмена беше формирано наказателно дело за образуване на въоръжен протест, което по-късно беше прекъснато. По-рано беше обявено, че в къщата са открити огромни суми пари, в това число валута, паспорти, перуки и оръжия. В двора на имението чиновниците на реда разкрили дребен хеликоптер.

Впрочем New York Post заяви, че Евгений Пригожин е бил поканен да се върне в страната, с цел да прибере големия си боеприпас от оръжия. Още на 4 юли Пригожин е забелязан вечерта да идва с автомобил БМВ в офиса на Федералната работа за сигурност (ФСБ) в Санкт Петербург, съпроводен от защитата си. 

Президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи през днешния ден, че в този момент Евгений Пригожин не е на територията на страната, като означи също, че напредването на бойци от частната военна компания (ЧВК) Вагнер в републиката зависи от управлението на компанията и съветските управляващи.

„ Това е съветска компания. Така че въпросът очевидно не е към мен. Доколкото съм осведомен, бойците са в лагерите си. Колкото до Пригожин, той е в Санкт Петербург. Не съществува на територията на Беларус “, сподели беларуският водач в четвъртък, 6 юли, по време на среща с публицисти в Двореца на независимостта.

„ Фонтанка “ показа, че стените на къщата са украсени с дипломи и грамоти, в това число декрет за заслуги към Северната столица, подписан от губернатора Беглов.



Има и военна униформа с награди на бизнесмена и знамето на ЧВК Вагнер.



Журналистите, апропо, схванаха по кое време Пригожин е получил званието Герой на Русия. Както напомня изданието, предприемачът е бил виждан повече от един път в униформа с три знака, показващи купата на воин. И по този начин, той сподели звездите на Героя на ЛНР, Героя на ДНР и Героя на Русия.

Фактът, че Пригожин той стана Герой на Русия, медиите научиха още през лятото на 2022 година, само че премията не беше публично оповестена.

Изданието упорства, че Пригожин е получил купата на 20 юни предходната година. Авторите се базират на формален документ – уверение за възлагане. Тя е открита при обиск в къщата на Пригожин по време на обиски, осъществени на идващия ден след оповестяването на протеста, на 25 юни.

Медиите означиха и чукчето, което се съхраняваше в постройката " при положение на значими договаряния " и шокираща фотография на глави без тела.



Интериорът на по този начин наречената „ къща на Пригожин “, сниман по време на обиск в елитно имение, също беше показан в новото видео на изданието „  Известия “.

На фрагментите се виждат просторни стаи в постройка в Приморския квартал на Санкт Петербург, декорирани са със злато, мрамор и дърво. Копринени пердета висят от прозорците, кристални полилеи висят от таваните, а стълбищните парапети са от ковано желязо.

Снимките включват интериор - офис със спалня, както и сауна с басейн и фитнес. Можете да видите основната спалня и здравното поделение.

Вътре - скъпо съоръжение, включващо вентилатор, кислороден концентратор, стелаж с дозатори за спринцовки, легло за интензивно лекуване. Представените тук апарати се употребяват в интензивни отделения. Отляво има стелаж с дозатори за спринцовки (спринцовки-перфузори), чиято цел е дълготрайно приложение на лекарствени субстанции или хранителни смеси в автоматизиран режим. Вдясно е вентилатор (изкуствена белодробна вентилация), който е нужен, когато дихателната и кръвоносната системи не могат да работят независимо по разнообразни аргументи. В центъра има оксиконцентратор, или кислороден концентратор – уред, с който човек с дихателна непълнота получава О2 – в коронавирус времената са се употребявали и в лечебните заведения, само че по-често това е уред за домашно прилагане. Вижда се и функционално легло за интензивно лекуване.

В фрагмента попаднаха и много непредвидени неща - дрешник с перуки, подправени паспорти на името на Пригожин, както и оръжия, в това число няколко автомата Калашников.

 Автоматите на Пригожин

Освен това " Известия " разпространиха видео от обиските в офиса на предприемача, в това число същите кутии с 10 милиарда пари в брой, открити в два микробуса.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР