“Мечтата на мнозина депутати мандатът да бъде пожизнен и онаследяем

...
“Мечтата на мнозина депутати мандатът да бъде пожизнен и онаследяем
Коментари Харесай

Емил Димитров: Мечтата за пожизнен депутатски мандат може да се сбъдне

“Мечтата на мнозина депутати мандатът да бъде доживотен и онаследяем е на път да се случи, в случай че стартира едно Велико национално заседание (ВНС), което не се знае по кое време ще се разпусне “. Това съобщи министърът на околната среда Емил Димитров – Ревизоро, който е представител в държавното управление на “Обединени патриоти “. Той се изрече много скептично във връзка с политическата самодейност на премиера Бойко Борисов за привикване на Велико Народно заседание и приемане на нова конституция.

" Мисля, че ще се стигне до Велико национално заседание, само че никой не може да каже какъв брой време ще продължи и какъв ще е резултатът. Дават се едни хрумвания, разискват се, а най-после се оказва, че са неприятни и няма консенсус. Колко време ще продължи едно Велико народно събрание? Въртележка до безспир ", сподели Димитров

Според него не е толкоз неотложно да се трансформира конституцията посредством Велико Народно заседание, тъй като постоянният парламент може да реализира същия резултат.

“На процедура министър председателят отговори на упованията на хората, че желае да се отвори конституцията. Проблемът е, че като се отвори, дали ще можем да я затворим и дали резултатът няма да е по-лош от това, което е сега “, изясни Димитров.

" Не ми е прелестно да ми споделят мутра, само че и това го има в ръководството ", сподели министърът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР