Майкъл Блумбърг вече е посветил близо 1 млрд. долара на

...
Майкъл Блумбърг вече е посветил близо 1 млрд. долара на
Коментари Харесай

Майкъл Блумбърг срещу цигарите

Майкъл Блумбърг към този момент е посветил близо 1 милиарда $ на световната битка с тютюна

Още по тематиката
Битката на Майкъл Блумбърг с тютюна

Милиардерът човеколюбец ще насочи над 300 млн. $ за битка с пушенето по света
6 дек 2016
Най-големите донори в света

Бил Гейтс оглавява класацията с общо 106.8 милиарда $, предоставени на разнообразни дела
29 ное 2015
Гейтс и Блумбърг против тютюневите корпорации

Двамата филантропи основават фонд за подкрепяне на разрастващите се страни в правосъдните каузи против огромните производители на цигари
19 мар 2015 Нова световна неправителствена организация, финансирана от някогашния кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг, ще следи активността на тютюневата промишленост в световен мащаб. Създаването й идва на фона на опасения от " мръсни тактики ", употребявани от цигарените компании по света, наранени от намаляващите нива на пушачите в страните от така наречен западен свят.

Новата организация ще носи името STOP (Stopping Tobacco Organisations and Products, " Да спрем тютюневите организации и артикули " ) и ще бъде финансирана с 20 млн. $ от фондацията Bloomberg Philantropies на Блумбърг. Бившият кмет на Ню Йорк към този момент е посветил близо 1 милиарда $ на световната битка с тютюна, написа The Guardian.

От фондацията показват, че STOP " ще организира нападателно наблюдаване на тактиките и практиките на тютюневата промишленост за подкопаване на публичното здраве ". Събраните в световен мащаб информация и данни за държанието на тютюневите компании, изключително в страните с ниски и междинни приходи на популацията, където тютюневият бизнес се пробва да разшири пазарите си, ще бъде оповестена на специфична интернет страница.

Стъпката идва след скорошните безредици измежду деятелите срещу тютюнопушенето и в поддръжка на публичното здраве във връзка инвестицията от 80 млн. $, оповестена от най-големия производител на цигари в света - Philip Morris International (PMI), в основаването на нов орган, наименуван Фондация за свят без тютюнев пушек, отбелязва The Guardian.

От PMI оповестиха, че бъдещето е в бездимните артикули, като новите цигари без горене, които може би са по-малко нездравословни – въпреки да няма задоволително доказателства за това, както и в електронните цигари. От компанията показват още, че фондацията е самостоятелна и се оглавява от някогашен деятел срещу тютюнопушенето от Световната здравна организация (СЗО), като ще предлага финансиране за проучвателен планове.

По думите на Блумбърг, който е световен дипломат на СЗО за незаразните болести, това е " опит на Philip Morris да заблуди обществеността и съзнателно да я дезинформира ". В рамките на брифинг той упрекна фондацията в промотиране на " подправена просвета, както и на подправени вести ".

" Разбирам, че тютюневите компании желаят да защитят бизнеса си, само че да излизат и съзнателно да дезинформират хората, когато залогът са човешки животи, е нещо, което мисля, че не трябва да разрешаваме. Ето за какво моята фондация ще вложи 20 млн. $ като начало, с цел да изяснява на хората какво се случва ", споделя Блумбърг.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР