Майка сигнализира, че две болници отказват да приемат 9-месечното ѝ

...
Майка сигнализира, че две болници отказват да приемат 9-месечното ѝ
Коментари Харесай

Две болници отказаха прием на майка с дете в тежко състояние

Майка алармира, че две лечебни заведения отхвърлят да одобряват 9-месечното ѝ бебе в тежко положение, оповестява NOVA. През нощта детето ѝ е било с 40 градуса температура, сатурация под нормата и не е можело да диша обикновено. Жената е отишла незабавно първо в " Пирогов ", а след това и в " Александровска " болница, като и от двете лечебни заведения са отказали банкет. В последна сметка детето е признато във Втора градска болница, където е и към този миг.

" В момента синът ми е в устойчиво положение. На 12 май той, без никаква причина, подвигна температура 38-39 градуса. След обзор персоналният доктор откри, че той има бронхит и ни изписа медикаменти. Часове по-късно обаче детето ми подвигна 40 градуса температура, която в началото овладях, само че по-късно температурата още веднъж се подвигна ", описа майката на детето Арша Йорданова.

Притеснената майка взема решение да се насочи към незабавния кабинет на " Пирогов ", където детето е прегледано, само че е пренасочено към " Александровска " болница заради липса тук-там. От " Пирогов " дадоха отговор, че детето е било с изострен бронхиолит и му е предписана хоспитализация.

" В " Александровска " болница лекарката прегледа детето по-неглижиращо и ми сподели, че нищо му няма. Изписа ни медикаменти и ни изпрати да се лекуваме у дома. Детето беше с предгърчови тикове ", показа майката.

От болница " Александровска " обявиха, че по време на прегледа детето не е било за хоспитализация. След визитата в лечебното заведение родителите се насочат към Втора градска болница. Там детето е признато в доста тежко положение и със затруднено дишане. Веднага е сложено на кислородно дишане.

" Лекарите тук ми споделиха, че в случай че не бях пристигнала в точния момент, детето нямаше да е живо. Благодарна съм на целия екип за огромното внимание. Има доста положителни доктори, само че има и някои, които неглижират всеки пациент ", счита Арша.

Бебето ѝ ще остане за лекуване в болница още няколко дни, след което ще бъде изписано. А Арша ще подаде тъжба против лечебните заведения и ще търси правата си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР